Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Službeno: Ivan Santini riješio klupsko pitanje

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.08.21. | 20:56

Za Osijek je prošle sezone u 12 utakmica zabio tri pogotka

Donedavni napadač Osijeka 32-godišnji Ivan Santini karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji i tamošnjem prvoligašu Al-Fatehu.

Hrvatska kolonija u Saudijskoj Arabiji je tako nakon Domagoja Antolića, Mije Caktaša i mnogih trenera postala bogatija i Ivana Santinija.

Stasiti Zadranin karijeru je započeo u rodnom gradu od kud kao tinejdžer preko Intera iz Zaprešića odlazi u RB Salzburg. Međutim, u Mozartovu gradu se nije izborio za seniorske minute pa se nakon avanture u njemačkom Ingolstadtu vratio u Zadar.

U matičnom klubu je pokazao sav raskoš talenta, odnio je titulu najboljeg igrača lige te su mnogi očekivali kako će ga vidjeti u dresu Hajduka ili Dinama, no Santini početkom 2012. godine ipak odlazi u inozemstvo na posudbu u Freiburg za što je njemački klub platio 300 tisuća eura. No, ni u drugom pokušaju se nije uspio izboriti za ugovor u bundesligašu te se vraća u Zadar, a svega mjesec dana kasnije odlazi u Kotrijk gdje mu je karijera krenula uzlaznom putanjom. Standard iz Liegea ga kupuje u ljeto 2015. godine za 1,6 milijuna eura te ga sljedeće ljeto prodaju u Caen za skoro milijun više.

U Belgiju se vraća dvije godine kasnije, ovoga puta u dres Anderlechta koji je francuzima za njegove usluge platio tri milijuna eura. Da je dobra posao belgijski gigant napravio dokazao je sljedeće ljeto kad Santini odlazi u kineski JS Suning za pet milijuna eura. U Kini je Santini osvojio naslov prvaka, ali se zadržao manje o dvije godine te je ove veljače kao slobodan igrač pojačao Osijek

Za Bijelo-plave je odigrao 12 utakmica u kojima je zabio tri gola, no od samog početka je bilo teškom očekivati da će ostati u Gradskom vrtu. Jednostavno Bijelo-plavi su mu bili usputna stanica do novog unosnog ugovora, kojeg je zasigurno dobio u Saudijskoj Arabiji.


Tagovi

Ivan SantiniOsijekNK ZadartransferiSaudijska Arabijasaudijska nogometna liga

Ostale Vijesti