SERGEI KARPUKHIN/Action Images
SERGEI KARPUKHIN/Action Images

Službeno: Hajduk potvrdio dolazak Nikole Katića

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 20:28

Stoper Glasgow Rangersa dolazi na posudbu u Split

U smiraj prijelaznog roka Hajduk je dogovorio dolazak Nikole Katića, obrambenog igrača koji stiže na posudbu iz velikog Glasgow Rangersa. 

To je Katiću drugi put da dolazi u Hajduk, prije nekoliko godina je došao na Poljud nakon vrlo dobrih igara za Neretvanac iz Opuzena, ali nije ostao među Bijelima jer mu je ponuđeno igranje za drugu momčad. Odlučio se na odlazak u Slaven Belupu gdje je igrao više nego dobro i osigurao transfer u Glasgow Rangerse. Koprivničancima je pripala odšteta od 2.2 milijuna eura, u srpnju 2018. Katić je otišao u Škotsku gdje je također igrao dobro. Čvrst i siguran u obrani, jak u skoku i često strijelac, što je za stopera uvijek dobro.

U posljednje vrijeme imao je problema s ozljedama pa je ispao iz kombinacija u Rangersima. Ali, otvorila se opcija da se vrati u Hajduk i to je dogovoreno posljednjeg dana prijelaznog roka.

"Prvi dojam je stvarno super, zaista sam zadovoljan što smo postigli dogovor i što postajem dijelom Hajduka. Brzo smo se dogovorili, čim smo saznali za obostrani interes, a privuklo me to što Hajduk teži najvišim ciljevima i što se to slaže s mojim karakterom. Nadam se da ćemo zajedno napraviti dobar rezultat. Gledao sam Hajduk, znam da ekipa ima veliki potencijal i nadam se da su velike stvari ispred nas", rekao je Katić po potpisu.

Katić ima tek 24 godine, bio je mladi reprezentativac, na širem popisu A reprezentacije i dolazak u Hajduk mu je idealna prilika da revitalizira karijeru nakon oporavka od jedne od najtežih nogometnih ozljeda, puknuća prednjih križnih ligamenata.

Ovog ljeta spominjalo ga se i u kontekstu Dinama, no Plavi su se odlučili za povratak pouzdanog stopera Emira Dilavera.


Tagovi

HajdukNikola Katić

Ostale Vijesti