Marko Mrkonjic/PIXSELL
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Službeno: Goran Sablić je novi trener Sarajeva

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 12.06.21. | 15:18

Nakon odlaska iz Hajduka ima novi klub

Bivši trener druge momčadi Hajduka Goran Sablić preuzeo je klupu FK Sarajeva. Potpisao je ugovor na jednu godinu uz mogućnost produženja po završetku sezone. Sablićev stručni stožer će činiti Siniša Šegović i Marko Lozančić u funkcijama pomoćnog i kondicijskog trenera.

„Velika je čast biti dio kluba kao što je FK Sarajevo, drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti i nadam se da ćemo u ovoj sezoni ostvariti rezultat kojim ćemo učiniti naše navijače ponosnim. U narednim danima ću se bolje upoznati i sa igračima, imamo dovoljno vremena da se upoznamo i dobro spremimo za sezonu koja je pred nama. Iskoristio bi ovu priliku i da se zahvalim svim ljudima iz HNK Hajduk na saradnji koju smo imali u prethodnom periodu.“, rekao je Sablić nakon potpisa ugovora.

Sarajevo je prošlu sezonu prokockalo titulu prvaka pa su završili na drugom mjestu BiH prvenstva, a prvak je bio banjalučki Borac.

Sablić je vodio drugu momčad Hajduka od prosinca prošle godine, a odlukom uprave ukinuta je ta ekipa bijelih pa je potražio novi angažman. Ranije vodio RNK Split, Široki Brijeg i moldavski Sheriff Tiraspol. Sa Širokim Brijegom je osvojio Kup Bosne i Hercegovine, dok je kao trener Sheriffa osvojio titulu u Moldaviji. Kao nogometaš Sablić je nastupao za Hajduk i Dynamo Kyjev.


Tagovi

Goran SablićFK SarajevoHajdukbosna i hercegovina

Ostale Vijesti