Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Službeno: Fran Brodić napustio Goricu, nesuđeni plavi devet vraća se u 2. HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.01.22. | 13:52

Dogovorena je posudba do kraja sezone.

Fran Brodić nakon samo pola godine odlazi iz Turopolja. 25-godišnji napadač će karijeru nastaviti u Varaždinu gdje će biti do kraja tekuće sezone na posudbi.

Brodić je izdanak Dinamove škole nogometa, a sa samo 17 godina je prešao u Club Brugge. Odlazak za Belgiju njemu za njega se nije pokazao dobitnom kombinacijom, a nakon brojnih posudba klub je napustio u ljeto 2018. godine kad je Catanija za njega izdvojila 100 tisuća eura.

Godinu dana nosio je dres nekadašnjeg talijanskog prvoligaša, potom je igrao za Reggio Audace, a od ljeta 2020. bio je član Kustošije. Povratak u 2. HNL se u njegovom slučaju pokazalo dobrom odlukom, uz Marka Dabru bio je ponajbolji igrač lige, a ovog ljeta prešao je u Goricu.

Iako su mnogi vjerovali da će zasjati i na prvoligaškoj razini, Brodić se ipak nije uspio nametnuti kao starter u momčadi Krune Rendulića pored Stojanovskog, Dieyea i Delfija pa tako odlazi u Varaždin na posudbu do kraja sezone.

Varaždin je trenutno drugoplasirana momčad 2. HNL te je njihova ambicija jasna – izboriti ekspresan povratak u odabrano društvo. Mariju Kovačeviću nedostaje klasična devetka, a u Brodiću će to dobiti. Njegova momčad trenutno ima dva boda manje od vodećeg Orijenta 1919 koji je ove zime ostao bez Fućka, Gerca i Frigana, a baš protiv njih otvaraju nastavak prvenstva 12. veljače.

Prvo ime Varaždina u jesenskom dijelu sezone bili su Michele Šego i Igor Postonjski, a dolaskom Brodića momčad će dobiti ogromno pojačanje za drugoligaške gabarite.


Tagovi

Fran BrodićHNK GoricaGRK VaraždinNK VaraždinVaraždinposudba2. HNL

Ostale Vijesti