REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Službeno: Feyenoord prodao igrača koji je bio konkurencija Ivanušecu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 10:40

Luka Ivanušec u nastavku sezone imat će jednog konkurenca manje za minutažu

Iako je prijelazni rok u većini europskih zemalja završen, to ne znači da i dalje ne zabilježimo pokoju prodaju, pogotovo u lige van Europe u kojima je i dalje mercato otvoren.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan takav transfer odradio je Feyenoord, pa čak možemo reći i da se radi o iznenađujućem transferu. Naime, klub iz Rotterdama prodao je Javaira Dilrosuna u Meksiko! Točnije, njegov novi poslodavac je Club América, klub s najviše naslova prvaka u Meksiku. Imaju ih 14, dva više od Guadalajare, odnosno četiri više od Toluce.

Iako se prvotno spominjalo kako će Dilrosun u Ciudad de Mexico otići na jednogodišnju posudbu, ipak se radi o trajnom transferu, a Feyenoord je na ime odštete inkasirao 4,6 milijuna eura. Club América ga je predstavila zanimljivim videom u kojem su upotrijebili svoju maštu u kombinaciji sa slikovnim opusom Vincenta van Gogha, odnosno njegovom poznatom slikom Zvjezdana noć.

Ovaj transfer značajan je i za Luku Ivanušeca. Naime, Dilrosun pokriva obje krilne pozicije, kao i Ivanušec, tako da mu je predstavljao izravnu konkurenciju za minutažu. Ove je sezone, doduše, češće igrao na desnoj strani napada Feyenoorda, ali je prošle sezone podjednako ordinirao po lijevoj i desnoj strani. I dok je u aktualnoj sezoni tek na 12 odigranih utakmica uz po jedan gol i asistenciju, Dilrosun je prošle sezone skupio 43 nastupa, zabio šest golova i upisao osam asistencija i time podsjetio na dane kada je jedini puta nastupio za reprezentaciju Nizozemske. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Javair DilrosunFeyenoordnogometni transferitransfertransfer blogtransferitransferi uživo

Ostale Vijesti