HANNAH MCKAY/Action Images
HANNAH MCKAY/Action Images

Službeno: Ferran Torres je novi igrač Barcelone, DreamTeen dobio novog asa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 15:09

Sjajan posao Barcelone!

Ono o čemu sportski svijet bruji već danima, čak i mjesecima, sad se napokon službeno dogodilo – Ferran Torres novi je igrač Barcelone!

Španjolski reprezentativac potpisao je dugogodišnji ugovor s ponajvećim klubom na svijetu, a iznos odštete zasad nije poznat. Spominjali su se iznosi oko 65 milijuna eura s bonusima, ali to još uvijek nije potvrđeno.

21-godišnji napadač je u ljeto 2020. godine došao u Manchester City iz Valencije za 28 milijuna eura uz to da je u ugovor uključeno 12 različitih bonusa, od kojih je pet kompletirano. Nadalje, Šišmiši su zadržali 10% od sljedeće prodaje Ferrana Torresa tako da će i na njihov bankovni račun nešto 'kapnuti'.

Torres je ove sezone skupio tek sedam nastupa za Građane. Dovoljno mu je to bilo za tri pogotka i jednu asistenciju, a zbog ozbiljne ozljede stopala propustio je gotovo kompletan jesenski dio sezone.

Iako je u klub stigao kao krilo, Guardiola je od Torresa napravio centralnog napadača, a tu 'odluku' prihvatio je i Enrique pa tako 21-godišnjak rodom Foiosa sad kotira kao prvi ili drugi napadač Španjolske (uz Moratu) za koju je dosad skupio 22 nastupa i 12 pogodaka.

Torres je drugo pojačanje Barcelone u zimskom prijelaznom roku. Prije njega su čelnici kluba dogovorili povratak Danija Alvesa koji već trenira s prvom momčadi, ali će službeno moći biti registriran tek od 1. siječnja. Treba reći kako Barcelona, usprkos svim nedaćama, najprije onim financijskim, a potom i rezultatskim, ne planira stati te se u siječnju očekuje 'neki novi klinac' kako bi se dodatno pojačao DreamTeen.



Tagovi

BarcelonaFerran Torresnogometni transferitransferi

Ostale Vijesti