NK Osijek
NK Osijek

Službeno: Osijek otkupio El Tora, poznati detalji rekordnog ugovora

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.05.21. | 10:07

Na svoj 24. rođendan i službeno je postao novi igrač Osijeka.

Nenad Bjelica najavio – Nenad Bjelica ostvario. Ramon 'El Toro' Mierez novi je igrač NK Osijeka, potvrdili su iz kluba na službenim stranicama.

Fantastični Argentinac oduševio je cijelu Hrvatsku lakoćom kojom je ove sezone postizao pogotke, s tim da je važno naglasiti kako je u klub stigao nakon što je sezona već počela te mu je trebalo neko vrijeme da dođe na optimalnu razinu fizičke spreme.

Mierez je 'kliknuo' s Bjelicom, a sve što je napravio u dresu bijelo-plavih bilo je jednostavno previše da ga klub ne bi odlučio otkupiti.

Veoma je izgledno kako će 24-godišnji napadač sezonu okončati kao prvi topnik HNL-a, ali iako ga je Osijek danas i službeno otkupio od Alavesa, to ne mora nužno značiti da će on ostati u klubu i naredne sezone.

Naime, Osijek je za Miereze izdvojio 2,5 milijuna eura, a Alavesu će pripasti 20% od profita od sljedeće prodaje. Jednako tako, navedeni iznos odštete neće biti plaćen odjednom, već je on podijeljen u tri rate.

Ovaj transfer ujedno je najveći u povijesti Osijeka, a izuzmemo li Dinamo, nijedan hrvatski klub nije izdvojio ovakav iznos za jednog igrača. U sezoni 09/10. Hajduk je doveo Anasa i Ahmada Sharbinija za tri milijuna eura, ali je u papirima to je zavedeno kao da je za Anasa plaćena odšteta od dva milijuna eura, a za Ahmada milijun. Što se tiče najvećeg ulaznog transfera u povijesti HNL-a, prvo mjesto drži Marko Rog koji je u sezoni 15/16. RNK Split zamijenio Dinamom za čak pet milijuna eura.

Zanimljivo, navodno je Mamić bio spreman ponuditi još veći iznos za Antu Rebića, ali zvijezda Vatrenih i Milana tih godina za to nije bila zainteresirana. Što se tiče transfera nekih stranih igrača u HNL, zasad je prvo mjesto držao Mierezov sunarodnjak Adrian Calello za kojeg je Dinamo izdvojio 2,2 milijuna eura u siječnju 2009. godine.

Mierez je već sad pokazao puno više od Calella u 1. HNL, ali ne može se reći da je ostavio najveći trag od svih Argentinaca. Leonardo Sigali godinama je bio nositelj obrane Dinama, dobru rolu za Plave odradio je i Luis Ibanez, a svakako je vrijedan spomena i Leandro Cufre.

Što se tiče Osijeka, izuzmemo li strance – susjede, Mierez je vrlo vjerojatno najbolji stranac u klupskoj povijesti.

Osim što se nazabijao golova, Mierez će ostati upamćen i po ovom transferu, a u klubu se nadaju i onom koji će uslijediti u nekom od nadolazećih prijelaznih rokova.

Navodno postoji interes, i to ozbiljan, za uslugama El Tora iz nekih itekako ozbiljnih europskih klubova. Portugal, Rusija, Belgija… Miereza prate na svim stranama. Iako, Osječani ga se neće tek tako odreći, usprkos ogromnoj odšteti koja je plaćena za njega.

Spomenimo za kraj kako je prije dolaska Miereza u Osijek, rekordni transfer bio onaj Antonija Mancea koji je u ljeto 2019. godine stigao iz Trenčina u Osijek za 1,3 milijuna eura. Mance je iznimno kvalitetan igrač, čak je uživo s tribina pratio jučerašnju pobjedu svoje momčadi protiv Šibenika, ali je ovu sezonu odradio na posudbi u Puškaš Akademiji za kojom je jedna od boljih sezona u povijesti kluba.

Mance nije 'kliknuo' s Marićem, ali je 25-godišnji Riječanin 'izmišljen' tip napadača za Nenada Bjelicu pa bi tako trener Osijeka, u slučaju da Mierez napusti klub ovog ljeta, dobio fantastičnu (potencijalno još bolju) i besplatnu zamjenu za Argentinca. Bolje ne može.

Spomenimo kako je Mierez potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, a svoj dres s brojem 13 neće mijenjati.


Tagovi

Ramon MierezOsijekNenad Bjelicanogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti