Službeno: Eduardo potpisao za Chelsea!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 25.08.16. | 19:46

Portugalac je s londonskim klubom potpisao jednogodišnji ugovor.

Špekuliralo se već neko vrijeme, a danas je postalo i službeno. Eduardo je novi vratar Chelseaja!

Londonski klub potvrdio je da je angažirao dosadašnjeg čuvara mreže Dinama. Eduardo je još sinoć čuvao vratara Modrih u uzvratu protiv Salzburga, a eto, ispalo je da mu je to bila posljednja utakmica. Dinamovi navijači svakako će je pamtiti po nekoliko sjajnih obrana i činjenici da je Portugalac bio jedan od najzaslužnijih za proboj u Ligu prvaka.

No, Eduardo s 33 godine nije mogao odbiti poziv kluba kakav je Chelsea.

„Kada mi se ukazala prilika za odlazak u Premier ligu, i to u ovako veliki klub, bilo mi je lako odlučiti se za transfer. Po meni, ovo je najbolja i najteža liga, razina iznad svega što sam iskusio u dosadašnjoj karijeri. Preda mnom je novi izazov i spreman sam za njega“, poručio je Eduardo, europski prvak s Portugalom ovoga ljeta.

Eduardo, koji je u Dinamu proveo dvije sezone, dobio je jednogodišnji ugovor u Chelseaju. Očekuje se da će imati ulogu trećeg vratara, ali možda postane i druga opcija. Neprikosnoven među vratnicama je Thibaut Courtois, no moguće je da Plavce do kraja prijelaznog roka napusti Asmir Begović, što bi Portugalca prometnulo u prvu zamjenu za Courtoisa.

Financijski detalji cijelog posla nisu poznati, ali nagađa se da je Chelsea platio Dinamu 5.000.000 eura odštete.

(Foto: Chelsea FC)


Tagovi

Dinamo ZagrebChelseaEduardo

Ostale Vijesti