GNK Dinamo
GNK Dinamo

SLUŽBENO: Dinamo predstavio drugo ovoljetno pojačanje, treće se nalazi na liječničkom pregledu!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 24.07.23. | 15:35

U Zagreb je stigao iz Anderlechta.

Iako se u trenucima činilo da će transfer Bohdana Mihajličenka propasti, ukrajinski lijevi bek potpisao je ugovor s Dinamom te je nakon Maximea Beranuerua drugo pojačanje koje je stiglo u Maksimir ovog ljeta.

Kako Germanijak saznaje, na liječničkom pregledu u Dinamu nalazi se i Takura Kaneko koji bi sutra trebao biti i službeno predstavljen kao novi igrač Hrvatskog prvaka.

Priopćenje kluba povodom dolaska Mihajličenka, prenosimo u cijelosti.

"Prošao je put od Dinama do – Dinama. Počeo je u kijevskom, a nastavlja u zagrebačkom. Ukrajinski lijevi branič, 26-godišnji Bogdan Mihajličenko, potpisao je ugovor s maksimirskim klubom, time osnažio defenzivni dio momčadi, a ujedno i unio dodatnu živost u ofenzivnom dijelu. U Dinamo dolazi iz belgijskog Anderlechta iako je prošlu sezonu proveo na posudbi u Šahtaru pod paskom bivšega Dinamova igrača i trenera, Igora Jovićevića. Osvojili su ukrajinsko prvenstvo, a pritom igrali i u grupnoj fazi Lige prvaka. 

Nastupi u elitnom europskom klupskom natjecanju i sedam utakmica u dresu ukrajinske A reprezentacije tek su dio njegova igračkog životopisa koji je ozbiljnije obrise počeo dobivati još u akademiji kijevskog Dinama kojoj je pristupio kao 13-godišnjak.

Rođen je 21. ožujka 1997. u ukrajinskom Borispilju, puno ime mu je Bohgdan Vasiljovič Mihajličenko. U seniorskom je nogometu debitirao u travnju 2015. kao 18-godišnjak u dresu kijevskog Dinama u pobjedi u kup utakmici protiv Zorje s 2:0 pri čemu je u udarnih 11 zaigrao s hrvatskim reprezentativcem, nekadašnjim Dinamovim braničem, Domagojem Vidom.

Ipak, punu afirmaciju stekao je baš u Zorji u kojoj je proveo dvije godine, od 2018. do 2020. 

Uslijedile su dvije sezone u Anderlechtu pa jednogodišnja posudba u Šahtar u kojem je igrao zajedno s nekadašnjim maksimirskim vezistom Nevenom Đurasekom pod vodstvom trenera Jovićevića.

Štoviše, Mihajličenko je bio asistent u objema utakmicama protiv madridskog Reala u grupnoj fazi Lige prvaka. U Madridu je bilo 2:1 za Real dok je dvoboj u Varšavi, gdje je Šahtar formalno bio domaćin, završen remijem, 1:1, pri čemu su Španjolci izjednačili u petoj minuti sučeve nadoknade vremena. Šahtar je izborio europsko proljeće preselivši u Europa ligu gdje je potom svladao francuski Rennes, da bi u osmini finala ipak bolji bio Feyenoord.

Mihajličenko je odigrao sedam utakmica za ukrajinsku reprezentaciju, debitirao je u izborničkom mandatu Andrija Ševčenka u rujnu 2020. godine u dvoboju Lige nacija u pobjedi protiv Švicarske s 2:1 u Kijevu pri čemu je asistirao Oleksandru Zinčenku za pobjedonosni pogodak.

"Iznimna mi je čast što sam postao član uglednog i respektabilnog kluba. Znam da Dinamo već dugi niz godina redovito sudjeluje u europskim natjecanjima i ostvaruje zapažene rezultate, kao i to da je apsolutni vladar u svom prvenstvu. Porazgovarao sam i sa svojim bivšim trenerom koji me vodio u Šahtaru, Igorom Jovićevićem, koji mi je potvrdio da je Dinamo odličan izbor za nastavak nogometne karijere i korak na višu razinu. Jedva čekam odjenuti plavi dres i po prvi put zaigrati za Dinamo, a navijačima mogu obećati da ću dati sve od sebe kako bih opravdao svoj dolazak, kazao nam je „Mika“, kako mu je nadimak u nogometnom svijetu, po stavljanju svog potpisa na višegodišnji ugovor.

Dragi Mika, dobro nam došao u najveći hrvatski nogometni klub! Želimo ti puno uspjeha i sreće u plavome dresu", poručio je Dinamo na službenoj stranici kluba.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNLBohdan Mihajličenko

Ostale Vijesti