Službeno: Dinamo potpisao jednog od najvećih talenata Dalmacije

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 04.03.20. | 21:17

Dinamo je doveo još jednu mladu nadu iz sjevernodalmatinske regije. A do sada su rijetko kad promašili u tom scenariju.

Dinamo je potpisao 16-godišnjeg Juru Šimunića, 190 centimetara visokog stopera, dosadašnjeg igrača Zadra inače odraslog u Bibinju, mjestašcu odmah prvom nakon južnog izlaza iz Zadra čiji stanovnici slove za jedne od najzagriženijih navijača Hajduka u cijeloj Dalmaciji.

Kako je došlo do ovog transfera? Mladi je stoper iz obitelji hajdukovaca, što između ostalog vrijedi i za njegovog oca Juru.

„Za moju obitelj i Bibinje općenito Hajduk je oduvijek bio pojam. Međutim, sad sam igrač Dinama i na to sam sasvim koncentriran. Uz naporan rad, odricanja i igrački napredak želja mi je postati prvotimac Dinama i u derbiju zaigrati pred punim Poljudom.“, izjavio je za Zadarski list još uvijek učenik, pohađač srednje strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru.

Potpisao je ugovor na tri i pol godine u sklopu kojeg je dobio stan, hranu i stipendiju.

„Dinamo je prepoznao njegovu kvalitetu, karakter i potencijal te ga odmah doveo u redove kadeta Dinama gdje će se dalje razvijati.“, rekao je Domagoj Lisica, nekadašnji igrač Zadra koji je Dini bio pomoć pri transferu te koji mu je osigurao preporuke.

Mladi je stasiti defenzivac igrač bio kapetan Zadra, a kažu da igrom podsjeća na Dinu Perića. Tako je Dinamo iz zadarskog bazena, koji tradicionalno gotovo bezuvjetno pripada Hajduku, ''oteo'' još jednog talenta poslije Luke Modrića, Šime Vrsaljka, Doninika Livakovića, Marijana Buljata,… Ovaj mladi gospodin postat će tako prvi Bibinjac u Dinamu, ali ne i prvi stoper prezimena Šimunić.

(foto: Pixsell)


Tagovi

HNLDinamo Zagrebmladi talentiHajdukDinamo juniori

Ostale Vijesti