Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Službeno: Devetka Istre 1961 napustila Aldo Drosinu (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 11:42

Talentirani napadač je na početku sezone stigao u klub kao slobodan igrač.

Dion Drena Belja igra sjajno, zamjena mu praktički nije ni potrebna, a nakon što je nedavno u klub stigao Lucas Moura iz brazilskog Sao Josea, postalo je jasno da je jedan napadač u klubu 'viška'. Miroslav Iličić na početku sezone stigao je u klub iz Slaven Belupa. U početku se na njega gledalo kao prvog napadača, ali s vremenom je tu ulogu od njega preuzeo mladi Vinkovčanin koji je stigao na posudbu iz Osijeka do kraja sezone.

Ove sezone Iličić nije postigao nijedan pogodak. Očito je da si on i Istra 1961 nisu 'kliknuli', a posljednju utakmicu startao je u 5. kolu kad je njegova momčad uvjerljivo poražena na gostovanju kod Lokomotive (4:0). Osim 11 prvenstvenih, Iličić je odigrao i dvije utakmice u Kupu, ali ni protiv Vuteks Sloge ni protiv Gorice nije pronašao put do mreže.

Rastanak je bio neizbježan, a iako se jedno vrijeme dalo načuti da bi mogao u Orijent 1919, trener ambicioznog hrvatskog drugoligaša takvu je mogućnost odbio u nedavnom razgovoru za Germanijak.

„Miro Iličić nije opcija, zatvorili smo roster što se tiče napadača. Tražimo jednog ili možda dva stopera ili eventualno nekog polivalentnog veznjaka. Svakako nam treba jedan stoper i drugi ili defenzivni vezni ili stoper. Znamo da je prijelazni rok pri kraju i da je izbor sužen, ali svakako ćemo pokušati reagirati, uzeti svojevrsnu dozu rizika i adekvatno popuniti te pozicije jer nam osim kvalitete nedostaje i kvantitete“, rekao je trener Orijenta 1919 za Gemanijak.

Podsjetimo, Iličić je već bio član Orijenta 1919, odakle su i krenule priče o njegovom mogućem povratku. U mlađim uzrastima je branio boje Rijeke, dok je premijernu prvoligašku sezonu odradio u dresu Slaven Belupa. Njegova tržišna vrijednosti iznosi 150 tisuća eura, a zasad nije poznato u kojem će klubu nastaviti karijeru.



Tagovi

Miroslav IličićIstra 1961HNL

Ostale Vijesti