Paul Terry/PRESS ASSOCIATION
Paul Terry/PRESS ASSOCIATION

Službeno: Čolak je novi igrač Rangersa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 19:33

Povremeni hrvatski reprezentativac postao je nasljednik Prše i Jelavića na Ibroxu

Kako je Germanijak i najavio, novo pojačanje Rangersa je Antonio-Mirko Čolak. Danas je službeno predstavljen na Ibroxu kao novi član škotske momčadi. Spominje se odšteta od oko 2,5 milijuna funti, a potpisao je trogodišnji ugovor s opcijom produženja i četvrte godine.

Čolak će tako nastaviti niz hrvatskih napadača na Ibroxu gdje su navijače škotskog velikana oduševljavali Dado Pršo i Nikica Jelavić, a tamo će ga dočekati i hrvatski reprezentativac Borna Barišić te stoper Nikola Katić koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Hajduku.

Giovanni van Bronckhorst, trener Rangersa, veliki je Čolakov obožavatelj još od lani kad je Čolak dvama golovima u dresu Malmöa izbacio Rangerse iz Lige prvaka. Doduše, Nizozemac tada nije bio u Glasgowu, na klupi Rangersa sjedio je Steven Gerrard, ali, očito je i van Bronckhorst zapamtio Čolaka i već ga dulje želi dovesti na Ibrox. Pregovori s PAOK-om trajali su neko vrijeme, Grci u prvi tren nisu željeli pustiti Čolaka, no na kraju su popustili.

Nosio je i dres Rijeke gdje je u 90 nastupa zabio 51 gol od siječnja 2018. do rujna 2020. kad je klub s Kvarnera i dva puta osvajao Kup.

„Stvarno sam, jako sretan što sam potpisao za Rangers.Već sam igrao pred tim nevjerojatnim navijačima, a sada želim osobno iskusiti kako je biti dio ovog ogromnog kluba, osvajati naslove i ostvariti sve ciljeve koje klub ima“, rekao je Čolak nakon potpisa.


Tagovi

Glasgow RangersAntonio-Mirko Čolak

Ostale Vijesti