REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Službeno: Busquets napušta Barcelonu, zna se i kuda ide

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.05.23. | 12:41

S Kataloncima je osvojio osam naslova španjolskog prvaka, sedam Kupova kraja, tri trofeja Lige prvaka i tri Svjetska klupska prvenstva

Nogometaš Barcelone, 34-godišnji Sergio Busquets napustit će klub na kraju ove sezone nakon što je 18 godina proveo u katalonskoj momčadi, priopćila je Barca u srijedu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Busquets je započeo svoju karijeru u Barceloni 2005. prije nego što je debitirao za prvu momčad 2008. Bivši španjolski reprezentativac bio je kapetan kluba posljednje dvije sezone, a s godinama je postao sastavni dio momčadi.

S Kataloncima je osvojio osam naslova španjolskog prvaka, sedam Kupova kraja, tri trofeja Lige prvaka i tri Svjetska klupska prvenstva.

"Bila je čast i izvor ponosa što sam mogao nositi ovu značku, ali svemu mora doći kraj", rekao je Busquets na instagramu u srijedu.

Busquets, koji se prošle godine oprostio od reprezentacije, upisao je više od 700 nastupa za Barcelonu i drži rekord po broju odigranih el clasica sa 48 nastupa protiv Barceloninog rivala Real Madrida.

Ove sezone bi svojim uspjesima mogao dodati još jedan naslov prvaka s Barcelonom koja je prva na ljestvici s 13 bodova više od drugoplasiranog Atletico Madrida pet kola do kraja.

Španjolski mediji su javili da je Busquets prihvatio ponudu saudijskog Al-Hilala zajedno s Lionelom Messijem. Međutim, Messijev otac je rekao da Argentinac nije "potpisao ili dogovorio" ugovor.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

Sergio BusquetsBarcelonaAl Hilal

Ostale Vijesti