WOLFGANG RATTAY/Action Images
WOLFGANG RATTAY/Action Images

Službeno: Borussia Dortmund dovela bivšeg U-17 reprezentativca Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 21.05.21. | 19:39

Ove sezone je igrao za drugu momčad Stuttgarta, a BVB će mu biti treći klub u karijeri.

Marco Pašalić i službeno je postao novi igrač Borussije Dortmund.

Nekadašnji U-17 reprezentativac Hrvatske karijeru je započeo u mlađim uzrastima Karlsruhea, da bi onda u ljeto 2019. godine pristupio drugoj momčadi Stuttgarta.

Ove sezone je u Regionalligi Sudwest skupio 34 nastupa, sedam pogodaka i 11 asistencija za drugu momčad Stuttgarta, a njegove dobre igre nisu prošle ispod radara pa ga je tako bez ikakve odštete u svoje redove dovela Borussija Dortmund.

Pašalić će igrati za drugu momčad Borussije, s njemačkim velikanom dogovorio je dvogodišnju suradnju, a dobrim igrama pokušat će zaraditi poziv u prvu momčad.

20-godišnji veznjak, koji se najbolje snalazi na poziciji lijevog krila, skupio je i dva nastupa za U-17 reprezentaciju Hrvatske. Oba su bila u prijateljskim ogledima, a u njegovoj generaciji igrali su još Ivor Pandur, Stipe Radić, Toni Fruk, Josip Mitrović, Marko Hanuljak i mnogi drugi.

Spomenimo za kraj kako Pašalić posjeduje i njemačku putovnicu budući da je rođen u Karlsruheu, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 125 tisuća eura.


Tagovi

Marco PašalićBorussia DortmundBorussia Dortmund 2Borussia Dortmund IIBundesliganogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti