Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Službeno: Bivši trofejni trener Rijeke vratio se u klub u kojem je započeo trenersku karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.01.22. | 10:38

Osvojio je Kup i igrao grupnu fazu EL, ali Tomićevim dolaskom Rijeka je postala puno ofanzivnija i atraktivnija.

Simon Rožman proveo je u Rijeci godinu i pol, od rujna 2019. do veljače 2021. Njegov mandat na klupi momčadi s Kvarnera može se okarakterizirati uspješnim. U 64 utakmice imao je više od 50 posto pobjeda (33), osvojio je Hrvatski nogometni kup, izbacivši u četvrtfinalu Dinamo, u polufinalu Osijek, a onda i svladavši Lokomotivu u finalu. Zbog korone nije dobio priliku osvojiti i Hrvatski superkup, no zato je s Rijekom, preko Kolosa i Kopenhagena, izborio grupnu fazu Europske lige. Na kraju četiri osvojena boda u jakoj skupini, i solidne predstave protiv Napolija i Real Sociedada dokazale su da je Romžan trener koji s uskim kadrom zna napraviti rezultat.

Ipak, presudila mu je serija od pet utakmica bez pobjede u kojima je Rijeka upisala dva domaća poraza od Hajduka. Rožman nije dugo čekao na novi ugovor, manje od mjesec dana od otkaza u Rijeci postao je trenerom Maribora u kojem se zadržao do rujna 2021. Ispao je iz četvrtfinala kupa, potom je izgubio prvenstvo u posljednjem kolu domaćim porazom od Mure 1:3, iako im je za naslov dovoljan bio i bod.

U aktualnoj sezoni nije uspio izboriti Konferencijsku ligu, u drugom pretkolu švedski Hammarby bio je bolji s ukupnih 4:1. U prvenstvu se mučio, a presudio mu je jedan osvojeni bod u zadnja četiri prvenstvena kola i novi domaći poraz od Mure. Maribor je tek njegovim odlaskom 'eksplodirao' i serijom od osam pobjeda u posljednjih 11 kola pod vodstvom novog trenera Radovana Karanovića stigao do prvog mjesta na kraju 2021. godine.

No, Rožman ni ovaj put nije dugo čekao na novi angažman. Prvog dana 2022. predstavljen je kao novim trenerom Celja, kluba u kojem je započeo trenersku karijeru i kojeg je vodio više od godinu dana, od 2014. do 2015. U 58 utakmica na klupi Celja Rožman je tada upisao 27 pobjeda, 14 remija i 17 pobjeda, a posebno pamti period od 1. kolovoza 2014. do 7. ožujka 2015. u kojem je upisao čak 23 utakmice bez poraza.

U aktualnom prvenstvu Slovenije Celje se nalazi na sedmom mjestu s 22 boda, tri više od zone ispadanja.



Tagovi

HMNK RijekaHNK RijekaRijekaCeljeSimon RožmanSlovenija

Ostale Vijesti