Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Službeno: Bivši trener Leipziga i Southamptona naslijedio Niku Kovača!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 17:33

Ovaj 56-godišnjak je zadnji put bio na dužnosti u Engleskoj gotovo četiri godine

Wolfsburg je brzo reagirao na smjenu Nike Kovača dovođenjem bivšeg trenera Ingolstadta, RB Leipziga i Southamptona - Ralpha Hasenhüttla. Kovač je smijenjen nakon subotnjeg poraza 2-1 od Union Berlina - kulminacije niza od 11 utakmica bez pobjede u kojem je Wolfsburg pao na šest bodova od posljednja tri .

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hasenhüttl je bio bez posla otkako je smijenjen s mjesta trenera Southamptona u studenom 2022., ali je napravio čuda u svojim prethodnim boravcima u Njemačkoj, napredovao je s Ingolstadtom među elitu i prvi put odveo Leipzig u Ligu prvaka. 56-godišnjak - koji je proveo četiri godine u engleskoj Premier ligi sa Southamptonom - potpisao je dugoročni ugovor s Vukovima.

Wolfsburg putuje kod Werdera iz Bremena u Hasenhüttlovoj prvoj glavnoj utakmici, 30. ožujka. S osam preostalih kola, Wolvesi su 14. na tablici, s nekih 10 bodova zaostatka za europskim mjestima. Susreću se s Borussijom Mönchengladbach, Leipzigom, BochumomFreiburgomDarmstadtom, Bayern Münchenom i Mainzom kojem prijeti ispadanje u posljednjih sedam utakmica sezone 2023./24.

Hasenhüttl je nadgledao 83 utakmice na čelu Leipziga između srpnja 2016. i svibnja 2018. Prethodno je odveo Ingolstadt u Bundesligu u svojoj prvoj punoj sezoni na čelu, prije nego što ih je doveo do impresivnog 11. mjesta u njihovoj debitantskoj sezoni u prvoj ligi. Austrijanac je također ostvario promociju iz njemačke 3. lige s Aalenom u sezoni 2011./12.

Osim toga, kada je 2021. godine, tada u 17. kolu Premiershipa slavio 1-0 protiv tadašnjeg prvaka i lidera Liverpoola, prepustio se emocijama, pao je na koljena i počeo plakati.

(eg)




Tagovi

Niko KovačSouthamptonWolfsburgBundesligaLeipzigRB Leipzig

Ostale Vijesti