Službeno: Bivši Riječanin, drugi strijelac i prvi asistent slovenske lige ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 08.09.20. | 10:49

Slovenski prvak će proslijediti 50% iznosa od transfera na Rujevicu, a napadač će ovu sezonu okusiti slast igranja u Europskoj ligi.

Slovenski prvak Celje na svojim se službenim stranicama oprostila od svog glavnog igrača prošle sezone, Darija Vizingera.

Rođeni Čakovčanin koji je karijeru počeo u Varaždinu, lani je sa 23 postignuta gola bio drugi strijelac lige (iza Ante Vukušića sa 26 golova), a bio je najbolji asistent sa 12 upisanih dodavanja za pogodak.

Vizinger je u lipnju napunio 22 godine, a u Celje je stigao prije dvije i pol godine iz Rijeke koja ga je kao tinejdžera otkupila od Varaždina. U te nepune tri sezone upisao je 87 nastupa u koje je ugradio 37 golova i 16 asistencija.

Novi klub ovog golgetera je austrijski Wolfsberger koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu austrijske lige s 15 bodova zaostatka za prvakom RB Salzburgom i tri boda za Rapidom. Ta pozicija donijela im je plasman u Europsku ligu.

Visina odštete zasad nije poznata, prema Transfermarktu, Vizinger je procijenjen na 900 tisuća eura, a poznato je samo da će Rijeci pripasti 50% iznosa od odštete koju će Wolfsberger isplatiti Slovencima.

Vizinger je potpisao četverogodišnji ugovor s Austrijancima.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="de" dir="ltr">Ab sofort weiß man schon wer in Wolfsberg auf Torjagd geht <br>Dario Vizinger<a href="https://t.co/qKlPyJr9GP">https://t.co/qKlPyJr9GP</a></p>&mdash; Wolfsberger AC (@WolfsbergerAC) <a href="https://twitter.com/WolfsbergerAC/status/1303229568329940993?ref_src=twsrc%5Etfw">September 8, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: screenshot)


Tagovi

WolfsbergerCeljeDario Vizinger

Ostale Vijesti