Službeno: Bivši igrač Dinama i Rijeke te kapetan Hajduka ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 15:29

Bivši mladi reprezentativac aktualnog europskog prvaka vraća se kući...

Ovaj zanimljivi lijevi bek potpisao je ugovor na godinu i pol dana sa svojim jubilarnim desetim klubom u karijeri, a iako je karijeru započeo karijeu u ponajvećem klubu van lige petice, Benfici, tamo se nije uspio nametnuti u prvoj momčadi pa je tako svoju sreću potražio na nekim drugim adresama.

Lima je igrao za U-17, U-18, U-19, i U-21 reprezentaciju Potugala, a kombinirano je skupio 45 nastupa za mlađe uzraste aktualnog europskog prvaka.

Jedini put kad je otišao van svoje domovine bilo je kad se zaputio put Lijepe naše.

Njegov prvi klub u HNL-u bio je splitski Hajduk, a njemu se priključio u ljeto 2011. godine. Iako je imao ugovor sa Beira-Marom, Lima je u Split stigao kao slobodan igrač, a tada je vrijedio 900 tisuća eura.

Nakon dvije godine provedene u gradu pod Marjanom, Lima seli put metropole gdje potpisuje za Dinamo. Taj njegov potez nikako nije sjeo navijačima Hajduka budući da je ovaj danas 30-godišnji lijevi bek u nekim utakmicama čak bio i kapetan Bilih.

U Zagrebu se zadržao svega godinu dana nakon čega seli na Kvarner gdje je stigao na jednogodišnju posudbu. U Rijeci praktički nije dobio ni minute (točnije, 90 minuta i tri nastupa u godinu dana) te se nakon toga ponovno vraća u Maksimirsku 128 gdje je do isteka ugovora igrao za drugu momčad Dinama.

Nakon avanture zvane HNL vratio se u svoju domovinu gdje je nosio dresove União Madeire i Moreirensea, a od ovog ljeta je slobodan igrač.

Podsjećamo, ukupno je u HNL-u odigrao 63 utakmice, a iako je asistirao za šest pogodaka, u ljetvicu strijelaca nije se upisivao.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

PortugaltransferiZimski prijelazni rokBelenensesRuben Lima

Ostale Vijesti