Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Službeno: Bivši hrvatski U-21 reprezentativac prešao iz pete u osmu momčad tajlandske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 10:21

Ne tako davno pisalo se kako su za njegovim uslugama zainteresirani Osijek i Hajduk.

Renato Kelić novi je igrač tajlandskog prvoligaša Chonburija, potvrdili su iz kluba na svojim službenim stranicama.

Nekadašnji U-21 reprezentativac rodom iz Vinkovaca ovog se ljeta priključio Buriramu, ali nakon samo šest mjeseci dobio je novu, vjerujemo još i financijski bolju, ponudu tajlandskog prvoligaša pa će tako u nastavku sezone nastupati za Chonburi.

Zanimljivo, prije odlaska na Tajland, Kelić je igrao za Cibaliju. Budući da dolazi iz Vinkovaca mnogi to mogu shvatiti, ali kada uzmemo u obzir da je on kao slobodan igrač imao ponude Hajduka i Osijeka te se usprkos svemu odlučio vratiti u klub koji je tada bio na začelju 2.HNL, vjerujemo kako će se mnogi složiti kako je njegova odluka bila poprilično iznenađujuća.

Jednako tako iznenađujući je bio i njegov odlazak ovog ljeta u Buriram United, ali kada se pogleda igrački kadar spomenutog kluba jasno je kako se za nogomet izdvaja poprilično velik novac. Nacer Barazite bio je talentirani junior Arsenala koji je pod vodstvom Arsena Wengera skupio nekoliko nastupa za prvu momčad Topnika, Marko Šćepović skupio je pet nastupa u dresu reprezentacije Srbije, Maicon je bio mladi reprezentativac Brazila i netko koga je Spartak Moskva svojevremeno platila četiri milijuna eura... Svega ondje ima!

Ipak, u njegovom novom klubu Kelić će biti jedina 'zvijezda', a po potpisu ugovora rekao je sljedeće:

"Kad sam igrao protiv Chonburija, moram priznati kako su me jako iznenadili. Dobro su igrali, a svakako je odlično što daju šansu mladima iz omladinskog pogona. To mi je bilo posebno drago stoga se nadam da ću ovoj momčadi donijeti iskustvo koje imam i da ću malo pomoći tim mladim dečkima", rekao je 29-godišnjak za službene stranice kluba.


Tagovi

Renato KelićTajlandtransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti