Službeno: Barcelona dobila 11 milijuna eura za otpisanog veznjaka

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 25.02.20. | 18:57

Dobar posao?

Nogometaši Rome prošlog su tjedna stigli do pobjede u prvom ogledu šesnaestine finala Europske lige. Na svom Olimpicu upisali su minimalnu pobjedu nad Gentom, a strijelac jedinog pogotka bio je Carles Perez.

Španjolski veznjak ove je zime prešao iz Barcelone na posudbu u redove 'Vučice', a već sad se pokazao kao igrač koji će donositi prevagu u momčadi Paula Fonseca. Zanimljivo, dolaskom Pereza u „vječni grad“ 'romanisti' su upisali tri uzastopna prvenstvena poraza, zbog čega se ranije nije mogla aktivirati klauzulu o njegovom službenom otkupu od strane Rome.

Naime, u ugovoru o posudbi Pereza u redove 'Giallorossija' sadrži klauzulu prema kojemu će ta posudba postati i konačan otkup za 11 milijuna eura. Jedini uvjet je bio da Roma mora osvojiti barem bod u Serie A.

S obzirom da je Roma izgubila uzastopce od Sassuola (4:2), Bologne (3:2) i Atalante (2:1), cjelokupni posao se odužio, ali nakon minulog vikenda i pobjede nad Leeceom i taj uvjet je riješen.

Perez je i službeno prodan u Romu, a Barca je zaradila 11 milijuna eura za ovog 22-godišnjeg ofenzivnog veznog igrača, koji primarno ordinira na krilnim pozicijama.

Perez je ove sezone u deset nastupa za Barcelonu u Primeri startao u točno pola susreta, zabivši pritom zgoditak u pobjedi nad Betisom krajem kolovoza (5:2). U Ligi prvaka je zabio gol Interu u posljednjem kolu grupne faze natjecanja za pobjedu 2:1 na Meazzi.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Carles Perez

Ostale Vijesti