null
null

Službeno: Arturo Vidal više nije igrač Barcelone, vratio se u Serie A (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 11:52

Vijest je potvrđena na službenim stranicama novog mu kluba

33-godišnji veznjak napustio je Camp Nou kao slobodan igrač, a sada se priključio talijanskom velikanu Interu s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Vidal je karijeru započeo u najvećem čileanskom klubu Colo-Colu iz kojeg s 20 godina odlazi put Europe. Njegov prvi klub van domovine bio je Bayer Leverkusen koji ga je doveo za 5,2 milijuna eura. Član Apotekara bio je naredne četiri sezone, a veoma brzo prometnuo se u jednog od glavnih igrača njemačkog kluba.

U ljeto 211. godine u svoje ga redove dovodi Juventus, u kojem je također bio četiri godine, da bi nakon toga napravio transfer karijere. Za ogromnih 39,25 milijuna eura u ljeto 2015. godine Vidal odlazi u Bayer Munchen gdje se zadržao dvije godine, da bi protekle dvije sezone proveo u redovima Barcelone koja ga je dovela za 18 milijuna eura.

Uz Alexisa Sancheza, Vidal je bio glavni igrač Čilea te su upravo spomenuti dvojac, uz veliku pomoć igrača kao što su Claudio Bravo, Gary Medel, Eduardo Vargas i Mathias Fernandez osvojili dvije Copa Americe dvije godine u nizu (2015, 2016).

Vidal bi trebao biti od velike koristi Antoniju Conteu koji je s njim surađivao u Juventusu, a njih dvoje su tamo ostvarili fantastičan odnos zbog kojeg je sigurno Čileancu bilo puno lakše reći konačno da Nerazzurrima kada je ponuda u konačnici stigla.

Marcelo Brozović, koji je bez imalo sumnje najbolji veznjak Intera, posljednje vrijeme sve je samo ne u najboljem odnosu s medijima, navijačima i svima usko vezanim uz klub te se njegov potencijalni odlazak sve glasnije spominje. Je li Vidal doveden kao zamjena za Marcela ili kao netko pored kojeg bi 27-godišnjak iz Turopolja trebao biti još bolji, pokazat će vrijeme, ali u svakom slučaju ovaj potez uprave Intera da angažiraju čileanskog ratnika svakako je dobra stvar za klub.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FInter%2Fposts%2F3667279559988823&show_text=true&width=552&height=747&appId" width="552" height="747" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(foto: Action images)

 


Tagovi

Arturo VidaltransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti