Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Službeno: Ante Roguljić ima novi klub (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 11:57

Bivši veznjak Red Bull Salzburga i Hajduka nakon tri godine u Slovačkoj svoj nogometi put nastavlja u Rumunjskoj.

Ono o čemu se pisalo posljednja dva dana, sad je postalo službeno – Ante Roguljić novi je igrač rumunjskog prvoligaša Universitatea Craiova. Bivši U-21 reprezentativac Hrvatske s novim klubom je dogovorio suradnju do kraja sezone uz mogućnost produljenja do ljeta 2024. godine.

Roguljić je prve nogometne korake napravio u Omladincu, a nakon tri sezone u poznatoj nogometnoj akademiji Adriatic prešao je za dva milijuna eura u Red Bull Salzburg. Za prvu momčad austrijskog velikana upisao je dva nastupa i jedan pogodak, s tim da ga je klub slao na ne nekoliko posudba u Hajduk, Admiru Wacker i FC Wacker.

Mozzartov grad napustio je u ljeto 2017. godine kad je otišao u ciparski Pafos, ali se tamo zadržao svega godinu dana nakon čega je karijeru revitalizirao u slovačkom Trenčinu. Tamo je u posljednje tri sezone bio ponajbolji pojedinac kluba, ali je ovog ljeta odlučio napustiti klub po isteku ugovora. Tri mjeseca bio je bez kluba, glasine su bile da ga prati nekoliko hrvatskih prvoligaša, ali on se u konačnici odlučio karijeru nastaviti u Rumunjskoj.

Universitatea Craiova je četiri puta bila prvak Rumunjske, a posljednji naslov osvojili su prije 30 godina. Sljedeću utakmicu njegova nova momčad igra ove nedjelje kad ih očekuje gradski derbi protiv FC U Craiova 1948, s tim da Roguljićeva nova momčad ima ulogu favorita u ovom ogledu.

Za mjesto u sastavu borit će se s Lyesom Hourijem koji je ovog ljeta stigao u klub za 150 tisuća eura iz Fehervara, s tim da su tu mladi Rumunj George Cimpanu te 26-godišnji Rus Antoni Ivanov.

Ovog ljeta je Un. Craiovu napustio Aleandru Cicaldu koji je za 6.5 milijuna eura preselio u redove Galatasarayja, a to je ujedno i treći najveći izlazni transfer u klupskoj povijesti.



Tagovi

Ante RoguljićUniversitatea CraiovaRumunjskaRumunjska prva liga

Ostale Vijesti