Službeno: Andrija Balić ima novi klub, plaćena odšteta od 300 tisuća eura

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.08.20. | 16:02

Potpisao na tri godine.

Andrija Balić odlazi iz Udinesea nakon četiri godine, koliko je ugovorno bio vezan s Talijanima. Iako se jedno vrijeme spominjao kao moguće pojačanje Hajduka, Balić je potpisao za Dunajsku Stredu, slovački klub u kojem je posljednju polusezonu proveo na posudbi. Slovaci su Udineseu isplatili 300 tisuća eura odštete, a Balić je parafirao trogodišnju suradnju. 

Balić je u Udineseu ušao u zadnju godinu ugovora, kojega nije produžio, te je bilo jasno da će promijeniti sredinu. Spominjala se mogućnost povratka na Poljud, razmišljalo se o tome, no nije se ušlo u realizaciju. 

“Zadržati Andriju bio je jedan od naših najvećih prioriteta u aktualnom prijelaznom roku. Pregovori s Udineseom nisu bili lagani, no presudila je želja igrača da ostane s nama. Andrija se osjeća odlično u klubu, zahvaljujući našim navijačima, infrastrukturi te stilu igre u nama vidi idealne uvjete za svoj daljnji razvoj. Već na proljeće bio je jedan od naših ponajboljih igrača, a uvjereni smo da u budućnosti može postati jedan od najboljih igrača Fortuna lige. To je odlučan dokazati iz tjedna u tjedan.”, izjavio je sportski direktor kluba Jan Van Daele.

Nakon što je eksplodirao kao golobradi mladić i zabio nekoliko spektakularnih golova, od Balića se mnogo očekivalo, ali se, nažalost, njegova karijera ne kreće u tom smjeru. Hajduk je Balića prodao u talijanski Udinese u veljači 2016. Zaradili su na Poljudu tri milijuna eura, ali tu je potpuno stala karijera mladog veznjaka. Bio je fizički potpuno nespreman za prohtjeve Serie A i vrlo brzo se suočio s neigranjem u Udinama. U tri pune godine na Friuliju odigrao je samo 33 utakmice, što na prvu možda i ne zvuči toliko tragično, no kada pogledamo ukupnu minutažu od 1524 minute u tri godine, to je jasan pokazatelj da je transfer u Udinese bio preuranjem i potpuno promašen.

U siječnju 2019. krenulo je s posudbama. Prvo je na pola godine Balić proslijeđen nizozemskoj Fortuni, potom na jednako toliko u Perugiju, da bi u veljači ove godine završio u Slovačkoj, točnije u Dunajskoj Stredi. Odigrao je devet utakmica na proljeće i zabio dva gola. Solidan učinak, a u Dunajskoj Stredi su prosudili kako se s Balićem isplati pokušati na duže staze.

(foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

 

 


Tagovi

Andrija Balić

Ostale Vijesti