Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Službeni Hajduk o 'spornoj situaciji' protiv Istre 1961: „Jedno kolo, dvije linije, četiri boda, osam opravdanja…“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 12:01

Nazvali su ovu svoju rubriku 'Nastavi niz'.

Nogometaši Hajduka u 7. kolu HNL-a upisali su svoj prvi prvenstveni poraz u sezoni. Lisica je presudio Bijelima, Istra 1961 je pogodak odluke zabila u 90+11. minuti, ali prema službenom Hajduku, taj pogodak nije trebao biti priznat. Iako se u objavi na društvenim mrežama ne može točno vidjeti je li screenshot 'udaren' u onom trenutku kad je Erceg odigrao dodavanje za Lisicu, službeni Hajduk vjeruje da su u toj situaciji oštećeni.

„[NASTAVI NIZ] Jedno kolo, dvije linije, četiri boda, osam opravdanja…#prgavafamilija“, stoji u opisu objave na društvenim mrežama.

Inače, kad smo već kod objava koje cirkuliraju društvenim mrežama, spomenimo kako je Istra 1961 objavila video u kojem aludiraju na neadekvatnu kaznu koju je dobio Šarlija nakon što je promašio loptu pa Ercega udario nogom u glavu nakon čega je napadač Istre 1961 nakratko izgubio svijest. Hajduk se po tom pitanju nije očitovao.

Ali, Bijeli su se zato, još u nedjelju, očitovali na temu stopera Istre 1961 Eric Björkander koji je prilikom slavlja pogotka Zeleno-žutih 'zaradio' posjekotinu na glavi. Iako je većina medija istaknula kako je pogođen nepoznatim predmetom, brzo je ustanovljeno da je riječ o staklenoj boci pelinkovca koju je netko imao na tribinama. Službeno očitovanje Hajduka na tu temu pročitajte u nastavku:

„HNK Hajduk čestita NK Istri 1961 na pobjedi. Poraz nikad nije ugodan, ali je sastavni dio sporta. Nažalost, incident koji se dogodio na kraju utakmice u kojem je nepoznatim predmetom pogođen igrač Istre 1961 ne služi nam na čast i bezuvjetno ga osuđujemo. Klupski čelnici su se nakon utakmice odmah ispričali igraču i njihovom klupskom vodstvu, a naši doktori su mu promptno pružili potrebnu medicinsku pomoć.

Ericu želimo što brži oporavak, vjerujemo da je riječ o izoliranom incidentu i nadamo se da se ovako nešto više neće ponoviti jer ovo svakako nije način za iskazivanje ljubavi i privrženosti prema Klubu te samo baca mrlju na sjajan dekor i atmosferu koju naši navijači stvaraju na Poljudu i na stadionima diljem Hrvatske. U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi.“

Za kraj, bitno je za naglasiti kako Istra 1961, izuzev ponovno podijeljenog videa na Twitteru, nije imala nikakav službeno očitovanje na spomenute događaje s utakmice. (G)



Tagovi

HajdukIstra 1961Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti