REUTERS/Kim Hong-Ji
REUTERS/Kim Hong-Ji

Služba je služba: Zvijezda Južne Koreje mora u vojsku, propušta dvije prijateljske utakmice

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 02.06.22. | 13:36

Bik koji je član Vukova propušta oglede protiv Egipta i Paragvaja.

Zvijezda Juže Koreje i ponajbolji igrač Wolvesa ove sezone, Hwang Hee-chan, propustit će dvije utakmice svoje reprezentacije kako bi mogao prisustvovati vojnom treningu.

26-godišnji krilni napadač, koji je zbog svoje fizičke snage dobio nadimak Bik, je prije godinu dana stigao na posudbu u Wolverhampton. Bruno Lage je ove godine koristio Hwanga i Jimeneza kao napadački dvojac budući da je Neto veći dio sezone bio ozlijeđen, a južnokorejski ofenzivac je u sezoni zabio tek jedan gol manje od prvog topnika Vukova Raula Jimeneza.

Hwang će propustiti oglede protiv Egipta i Paragvaja, ali će zato za utakmice protiv Brazila i Čilea biti na dispoziciji svojem izborniku. Inače, muškarci između 18 i 28 godina u Južnoj Koreji imaju obvezu biti u vojsci minimalno 18 mjeseci inače im prijeti zatvorska kazna. Za neke poznate sportaše i ljude iz svije showbizza se to pravilo modificira, a Hwang će tako morati prije dolaska na pripreme s Wolvesima odraditi četiri tjedna u vojsci.

Brzonogi napadač je karijeru započeo u Pohangu, a igrao je još za Red Bull Salzburg, HSV i RB Leipzig prije dolaska na Otok.


Tagovi

Hwang Hee-chanJužna KorejaWolverhampton

Ostale Vijesti