Slovenski prvak na hrvatski pogon svladao Irce, Kardum junak Suduve, Mioč Šerifa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.08.20. | 09:58

Jučerašnji dan bio je jako uspješan za mnoge Hrvate koji za svoj kruh zarađuju van granica Lijepe naše.

U moru zanimljivih utakmica izdvojit ćemo neke u kojima su hrvatski nogometaši odigrali poprilično važne uloge.

Pregled započinjemo slovenskim prvakom Celjem koji je na domaćem terenu svladao irski Dundalk rezultatom 3:0. Iako se domaćin dugo mučio (na semaforu je bilo 1:0 sve do 89. minute), u završnici utakmice dvojica nekadašnjih 'Riječana' riješili su pitanje pobjednika.

Prvo je fenomenalni Vizinger mirno zabio loptu u praznu mrežu nakon jedne kontre u kojoj su se on i Lotrič našli u situaciji dva na jedan, da bi u petoj minuti sudačke nadoknade Lotrič dobro pucao iz slobodnog udarca, taj pokušaj obranio je gostujući vratar, ali je na odbijenoj lopti najbrži Dangubić i to je bio kraj priče.

 

 

 

 

Iako nije riječ o Hrvatu, valja pohvaliti Sarajliju Benjamina Tatara koji je dobar dio svoje karijere u HNL-u. Igrao je ovaj krilni napadač u prvom i drugom rangu hrvatskog nogometa, njegovi klubovi bili su Novigrad, Cibalija, Gorica i Slaven Belupo, ali je zablistao posljednje dvije godine otkako se vratio u FK Sarajevo.

Tatar je jučer postigao oba pogotka Sarajeva u gostujućoj pobjedi nad velškim Connah's Quay Nomads FC-om. Prošlogodišnji bh. prvak slavio je s rezultatom 0:2, a u utakmici su nastupila i dvojica Hrvata – Hrvoje Miličević i Mirko Oremuš.

 

 

 

 

Zekićev Šerif na domaćem terenu pobijedio je Folu Esch rezultatom 2:0. Zanimljivo, za oba pogotka asistirao je Benedikt Mioč, dok je drugog u mrežu pospremio još jedan bivši igrač Osijeka, Andrej Lukić. Osim spomenutog dvojca, za Šerif je jučer igrao i Gabrijel Boban, ali jedini ofenzivac u mini HR koloniji jučer nije najbolje namjestio svoje nišanske sprave.

 

 

Za kraj smo ostavili najzanimljiviju utakmicu dana. Estonski prvak Flora na domaćem je terenu dočekala Suduvu iz susjedne Litve. Estonci, koji u svojim redovima nemaju niti jednog stranog igrača, pred sobom su imali težak zalogaj. Za gostujući sastav nastupaju četvorica Hrvata – Ivan Kardum, Josip Tadić, Domagoj Pušić i Andro Švrljuga. Potonji je ostavio najveći trag u tamošnjem nogometu, ali junak jučerašnjeg dana bio je Ivan Kardum.

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a budući da se do pobjednika nije došlo ni nakon dva produžetka, lutrija jedanaesteraca bila je ta koja je birala momčad koja će u daljnju fazu natjecanja.

Gosti su realizirali četiri od pet kaznenih udaraca (zabili Švrljuga i Pušić, Tadić promašio), dok je domaćin od četiri pokušaja dva puta bio neprecizan. Naravno, heroj je tako postao Kardum koji je svoji momčad odveo u daljnju fazu kvalifikacija. Istina, Vassiljev je u prvom krugu raspucavanja pogodio gredu, ali je predzadnji penal na utakmici nekadašnji Vratar Osijeka fantastično obranio nakon čega je Topčagić bio siguran s bijele točke.

Dodajemo za kraj kako je Kadrum i kapetan Suduve, a nema sumnje da bi ovako kvalitetnog vratara mnogi hrvatski prvoligaši rado vidjeli u svojim redovima.

(foto: Igor Kralj/PIXSELL, Igor Soban/PIXSELL, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL, Davor Javorovic/PIXSELL)

 


Tagovi

Liga prvakaEuropska ligaFilip DangubićDario VizingerZoran ZekićŠerifIvan KardumAndrej LukićBenedik MiočBenjamin Tatar

Ostale Vijesti