Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Slovačka svladala Njemačku, to bi mogla biti dobra vijest za Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 15:24

Hrvatska večeras dočekuje Francusku (19 sati)

Futsalska reprezentacija Slovačke s 4-3 je svladala Njemačku na domaćem parketu i skočila na treće mjesto ljestvice s četiri boda. Slovaci sada imaju bod više od Njemačke, te dva odnosno tri boda manje, uz utakmicu više, od lidera Francuske i drugoplasirane Hrvatske. Prema tome, Hrvatska bi s pobjedom nad Francuskom skočila na devet bodova i u posljednja dva kola dovoljan bi joj bio i bod za osiguravanje minimalno dodatnih kvalifikacija za Uzbekistan 2024.

Oglas

Hrvatska - Francuska (futsal)


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Slovačka je dominantno ušla u utakmicu, do poluvremena je već imala prednost od 2-0 golovima Belanika i Čerovskog, a na 3-0 povisio je najbolji igrač domaćina Tomaš Drahovsky u 23. Nijemci se vraćaju u igru golovima Sozera u 36. i 37.. Sve je bilo riješeno u 39. kada je Kušnir zabio za 4-2 vodstvo Slovaka, a konačni rezultat postavio je Sozer svojim trećim pogotkom na utakmici u 40.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Slovaci i Nijemci tako su se međusobno 'pobijedili' s 4-3 i olakšali put Hrvatskoj i Francuskoj prema prva dva mjesta skupine. Slovačka iduću utakmicu igra u prosincu protiv Francuske u gostima, a u posljednjem kolu, 15. prosinca, dočekuje Slovačku. Njemačka gostuje kod Hrvatske u Slavonskom Brodu, a u posljednjem kolu dočekuje Francusku.

Večerašnja utakmica Hrvatskoj može donijeti skok na prvo mjesto i otvorena vrata prema plasmanu na prvo Svjetsko prvenstvo nakon 2000.



Tagovi

Futsalfutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti