Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Slovačka na Rujevici: Pred Dalić Boysima je bio veliki pritisak kojeg su skinuli tek u nastavku dvoboja

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 11.10.21. | 11:08

Danas se igra druga službena utakmica protiv Slovačke na hrvatskom tlu.

Hrvatska reprezentacija je protiv Slovačke kroz povijest odigrala tri službene utakmice, dvije u kvalifikacijama za Euro 2020 i jednu, prije mjesec dana, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. Omjer je za sada 3-0 za Hrvatsku uz vrlo lijepu gol-razliku od 8:1. Nadamo se da će se stopostotni omjer nastaviti i večeras nakon dvoboja u Gradskom vrtu koji počinje u 20:45.

(1.50) Hrvatska (4.50) Slovačka (9.00)

Prije dvoboja u Bratislavi prisjetili smo se svih dvoboja hrvatske i slovačke reprezentacije kroz povijest. Do rujna 2019. i 4:0 pobjede u Bratislavi, Hrvatska je sa Slovačkom igrala isključivo prijateljske utakmice. Slovaci posebno nisu ležali Miroslavu Blaževiću koji protiv njih ima remi i dva poraz, a pobjede u prijateljskim utakmicama ostvarili su Otto Barić i Slaven Bilić.

A, kada je riječ o jedinoj službenoj utakmici između ove dvije reprezentacije odigranoj na hrvatskom tlu, ona se odigrala 16. studenog 2019. Hrvatska je sigurnu situaciju na putu prema Euru kompromitirala 1:1 remijima u Azerbajdžanu i Walesu. Hrvatskoj je za direktni plasman na europsku smotru trebala pobjeda. Slovačka je pak pobjedom htjela preskočiti Hrvatsku i stići na korak do smotre.

Atmosfera u hrvatskoj izabranoj vrsti tada je bila prilično jalova. Vatreni su bili tek sjena reprezentacije koja je više godinu ranije igrala finale Svjetskog prvenstva. Domaća nogometna javnost nije naviknula na remije protiv Azerbejdžana i Walesa te je teret imperativa pritisnuo Modrića i društvo pred rujevički dvoboj sa Slovacima.

Gosti su pak u utakmicu ušli motivirano, bez opterećenja i pritiska. Na krilima dosta velikog broja navijača koji su bili smješteni u nepopularni 'kavez', momčad Pavela Hapala šokirala je Dalić Boyse golom Roberta Boženika u 32. minuti utakmice na asistenciju Stanislava Lobotke. Hrvatska je u prvom dijelu imala inicijativu, ali se na odmor otišlo s minimalnom prednosti Slovačke, najviše zahvaljujući gostujućem golmanu Martinu Dubravki.

Hrvatska je do izjednačujućeg pogotka stigla u 56. minutu nakon sjajnog solo prodora i još boljeg udarca Nikole Vlašića. Svega četiri minute kasnije Hrvatska je preokrenula. Luka Modrić izveo je korner, a Bruno Petković glavom zakucao za preokret. Hrvatska je stigla na prag Eura u 66. minuti nakon što je Robert Mak dobio drugi žuti karton.

Pobjedu Vatrenih i plasman na 11. veliko natjecanje u povijesti potvrdio je Ivan Perišić koji je u 74. zabio na povratnu loptu Borne Barišića.

Hrvatska je tako u prošlim kvalifikacijama s dvije uvjerljive pobjede nadvisila današnjeg suparnika. No, Slovačka je prije mjesec dana u Bratislavi potvrdila da je riječ o reprezentaciji koja je dodatno sazrjela u odnosu na kvalifikacije za Euro te da večeras izabranike Zlatka Dalića očekuje sve samo ne lagani posao. Pobjeda Hrvatskoj večeras ne donosi plasman na Svjetsko prvenstvo, ali donosi minimalno dodatne kvalifikacije.

(1.50) Hrvatska (4.50) Slovačka (9.00)

HRVATSKA - SLOVAČKA 3:1 (0:1)

Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E.

Stadion HNK Rijeka, Rijeka.

Sudac: C. Turpin (Francuska)

Strijelci: 0:1 - Boženik (32'), 1:1 - Vlašić (56'), 2:1 - Petković (60'), 3:1 - Perišić (74')

Žuti kartoni: Ćaleta-Car (13'), Mak (23'), Rebić (43'), Dubravka (79')

Crveni karton: Mak (66')

Hrvatska: Livaković, Barišić, Ćaleta-Car, Perić, Jedvaj, Modrić, Brozović, Perišić (81' Oršić), Vlašić (75' Kovačić), Rebić (54' Brekalo), Petković. Izbornik: Z. Dalić.

Slovačka: Dubravka, Hancko, Škriniar, Vavro, Pekarik, Hamšik, Lobotka, Kucka (79' Hrošovsky), Rusnak (63' Haraslin), Mak, Boženik (72' Duriš). Izbornik: P. Hapal.



Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaSlovačkaSlovačka nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineSvjetsko prvenstvo u nogometuSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Svjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020

Ostale Vijesti