Reuters
Reuters

Slavni njemački klub objavio novog sponzora: Umjesto ruskog giganta, lokalna firma

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.03.22. | 12:25

Umjesto plina, nekretnine.

Slavni njemački klub Schalke 04 iz Gelsenkirchena, koji se već drugu sezonu nalazi u Bundesligi 2, u ponedjeljak je i službeno raskinuo sponzorski ugovor s ruskim plinskim gigantom Gazpromom koji je u većinskom vlasništvu države. Razlog je, dakako, ruska invazija na Ukrajinu, a njemački klub odlučio se na ovaj potez unatoč priličnim financijskim izdacima koje on sa sobom nosi.

Schalke 04, sedmerostruki prvak Njemačke (šest od sedam naslova osvojio je za vrijeme Trećeg Reicha), nije dugo čekao na novog sponzora. Schalke je danas potpisao ugovor s lokalnom tvrtkom sa sjedištem u Gelsenkirchenu, Vivawestom, tvrtkom koja se bavi prodajom i najmom nekretnina i u čijim stanovima i kućama trenutno obitava 300 tisuća žitelja Sjeverne Rajne i Vestfalije.

"Vidimo se kao tvrtka s velikom tradicijom koja je omogućila stanovanje brojnim rudarima, sjedište nam je u Gelsenkirchenu i smatramo da je naša obaveza da podržimo Schalke. Stravične vijesti koje stižu iz Ukrajine od svih nas zahtijevaju da se držimo zajedno i pokažemo solidarnost. Mi i Schalke gajimo iste vrijednosti i jako se veselim ovoj suradnji", rekao je predsjednik Uprave Vivawesta Uwe Eichner.

Schalke 04 je trenutno peta momčad Bundeslige 2, s četiri boda manje od mjesta koje vodi u Bundesligu 1 i tri od mjesta koje vodi u razigravanje za elitu.

Schalke iduću utakmicu protiv 16. Hanse iz Rostocka igra danas u 13:30.

(1.45) Schalke 04 (3.50) Hansa Rostock (4.50)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Schalke2. Bundesliga

Ostale Vijesti