Slaviji i Bruggeu pobjede u gostima, Apoel i Ajax bez golova

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 20.08.19. | 23:07

Gosti su u prvim utakmicama bili uspješniji.

U prve tri utakmice zadnjeg pretkola Lige prvaka Brugge se savladao austrijski LASK iz Linza sa 1:0 u Austriji, a istim rezultatom slavila je Slavija kod Clujau Rumunjskoj. Apole i Ajax su u Nicosiji odigrali bez golova 0:0

U Linzu, su gosti poveli u 10. minuti iz jedanaesterca. Jednu visoku, poluslučajnu loptu poslanu u kazneni prostor prvi je dohvatio Lois Openda. Branič Austrijanaca Gernot Trauner ga nije vidio te je, pokušavši zahvatiti loptu zapravo zakačio 19-ogodišnjeg napadača gostiju. Sudac nije imao izbora nego da dosudi najstrožu kaznu, koju u vodstvo pretvara Hans Venaken. Taj rezultat je ostao do kraja utakmice.

Matej Mitrović odigrao je za goste cijelu utakmicu.

Prošlogodišnji četvrtfinalist Europske lige, praška Slavija zabila je u 28. minuti u Cluj-Napoci. Korner je izveo Stanciu tako da je pronašao na rubu šesnaesterca Lukaša Masopusta, koji odmah reagira na loptu na način da ju je htio servirati nekome u šesnaestercu. No kako ju nitko nije dirao, ona je prevarila golmana domaćina Arlauskisa, i to je 0:1.

Za domaćine je cijelu utakmicu odigrao Damjan Đoković.

Na Cipru je Antonio Jakoliš ušao u 68. minuti utakmice umjesto još jednog imena poznatog iz HNL-a, Slovenca Romana Bezjaka.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kvalifikacije za Ligu prvakaAjaxClub BruggeSlavia PragMatej Mitrović

Ostale Vijesti