Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Slaven Belupo u stilu Manchester Uniteda! Gubili do 96. minute, a potom u dvije minute preokrenuli Osijek

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 20:14

Nevjerojatna završnica u Koprivnici završila je spektakularnim preokretom i 2:1 pobjedom Farmaceuta.

Kakva drama u Koprivnici. Slaven Belupo nokautirao je Osijek u nevjerojatnom dvoboju sa šokantnim preokretom. Prvo poluvrijeme ponudilo nam je uspavanku uz samo jednu priliku. Osijek je golom Caktaša kontrolirao utakmicu sve do sudačke nadoknade, a potom Krstanović iz penala i Boras nakon kornera donose spektakularan preokret Farmaceutima. Igrači su golove i pobjedu žustro proslavili s trenerom Zekićem, kao da su igrači htjeli reći što misle o odluci da Zekić napusti Koprivnicu. Osijek je i 11. prvenstveno kolo zaredom ostao bez punog plijena i u Gradskom vrtu upaljeni su svi alarmi za uzbunu.

Momčadi u ovaj dvoboj nisu ušle u pretjerano dobrom raspoloženju. Trener domaćih, Zoran Zekić, potvrdio je da napušta klupu Farmaceuta nakon sezone zbog neslaganja s upravom kluba. S druge strane, Osijek je u Podravinu stigao nakon čak 11 utakmica bez pobjeda, od čega 10 u prvenstvu.

U današnjem susretu, Zekić nije mogao računati na ozlijeđene Tepšića i Žuljevića, dok je Ivica Kulešević bio bez Nejašmića, Gržana i Brleka.

Tek što je utakmica počela, stigla je obavijest kako je VAR djelomično izvan funkcije iz nepoznatog razloga. Gosti su krenuli napadački u utakmicu te su u uvodnih petnaestak minuta imali nekoliko kornera i poluprilika, no bez ozbiljnijih zadaća za domaćeg čuvara mreže. Slaven uzvraća preko Crnca, njegov udarac hvata Malenica. U nedostatku ozbiljnije prilike na terenu, bilježimo povratak VAR sustava u funkciju u 33. minuti.

Opasan je po gol Malenice bio Hoxha u završnici prvog poluvremena, no njegov udarac sa samo tri metra odlazi preko gola. Bila je to najveća prilika za Farmaceute u prvih 45 minuta, no Kosovar se nije najbolje snašao. Time se na poluvrijeme otišlo s početnim rezultatom i ne pretjerano dojmljivom igrom.

Treneri se na odmoru nisu odlučili za promjene, pa se u nastavak susreta ušlo s početnim snagama. U 52. minuti, konačno pogodak. Kristijan Lovrić izveo je korner, prizemno ubacio, Jugović prenio, a Mijo Caktaš iz blizine zakucao za vodstvo Osijeka.

Nakon primljenog gola, Koprivničani su imali kratak period terenske inicijative, no osim udarca Peroševića nisu previše toga pokazali. Osijek je, pak, u završnici nanizao nekoliko lijepih prilika.

U 74. minuti pucao je Lovrić iz svoje karakteristične pozicije, ali Čović sjajno brani. Nekoliko trenutaka potom, prijeti i Caktaš s ruba kaznenog prostora, no promašuje okvir gola.

U sudačkoj nadoknadi, šok za Osijek. Nakon prekida, Filip Mažar u gužvi igra rukom i Bebek je odmah pokazao na bijelu točku. Situacija se provjerila i s VAR-om, ali Bebek nije mijenjao odluku. Ivan Krstanović uzeo je loptu u ruke i sigurno realizirao kazneni udarac. Nakon postignutog gola, Krstanović je potrčao prema Zekiću, koji je sa svojim igračima proslavio pogodak.

Osijek je odmah krenuo u napad ne bi li vratio izgubljena tri boda, ali na koncu su ostali i bez boda. Slaven Belupo iz kontre dolazi do kornera, Jambor je ubacio, a Boras je ostao sam na pet metara i pospremio loptu pod gredu, Malenica je bio nemoćan.

Drama je pripala Slaven Belupu, a Osijek je i 12. utakmicu u nizu ostao bez tri boda. Ovaj puta na doista nevjerojatan način.

Slaven Belupo – Osijek 2:1 (0:0)

Stadion: Ivan Kušek Apaš

Strijelci: 0:1 Caktaš (52.), 1:1 Krstanović (90+6), 2:1 Boras (90+9)

Žuti kartoni: Bosec, Soldo, Crnac, Božić (Slaven Belupo), Caktaš, Omerović, Jugović, Čeberko (Osijek)

Crveni karton:

Slaven Belupo (4-3-3): Čović – Talys, Božić, Soldo (62. Perošević), Bosec – Mudražija (62. Jambor), Kocijan, Mioč (90. Boras) – Crnac (84. Mihalić), Manaj (62. Krstanović), Hoxha

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Omerović, Barišić, Žaper, Leovac (77. Jurčević) - Jugović, Fiolić (68. Čeberko) - Bukvić, Caktaš (85. Špoljarić), Lovrić (86. Mazar) - Mierez

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka), pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka), Dejan Vuković (Zagreb), četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreba), VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica).



Tagovi

Slaven BelupoHNLOsijek

Ostale Vijesti