Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Slaven Belupo nakon preokreta i sjajne igre u drugom dijelu do pobjede nad Goricom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.04.22. | 18:51

U utakmici za 'prestiž' Gorica je povela, a Slaven Belupo je sjajnom igrom u drugom dijelu došao do zaslužene pobjede.

Slaven Belupo - Gorica 2:1. U utakmici za prestiž Slaven Belupo upisao je pobjedu nad Goricom i upisao prvu pobjedu nakon sedam kola. Domaćini su poveli golom Hrvoja Babeca, no Slaven Belupo je odigrao furioznih posljednjih 20 minuta utakmice i došao na kraju do zaslužene pobjede od 2:1. U sudačkoj nadoknadi, pri rezultatu 2:1 za Slaven, Gorica je zabila pogoidak, no VAR je presudio u korist Savena koji je učvrstio sedmo mjesto i približio se Gorici na šest bodova zaostatka. Potom je i Zapata zabio za 3:1, ali je nakon dugog vjećanja VAR opet poništio pogodak.

U prvom dijelu gledali smo jednu vrlo izjednačenu utakmicu, a jedini pogodak u prvih 45 minuta vidjeli smo u 19. minuti susreta. Caio Cruz uzeo je loptu Parackom, a potom lijepo dodaje za Hrvoja Babeca koji uz 'pomoć' domaćeg vratara Sušaka zabija za svoj treći pogodak sezone i 1:0 vodstvo gostujućeg sastava.

Gorica je u prvih pola sata bila bolja momčad na terenu, probali su još Anthony Kalik, Fruk i Caio Cruz, no do drugog pogotka nisu mogli. Slaven Belupo se probudio tek na kraju poluvremena. Crnac je izbio sam na Kotarskog na asistenciju Zvonareka, no golman Gorice dobro reagira, kao i nekoliko minuta kasnije kada je pucao Lovro Zvonarek nakon sjajnog solo-prodora. U završnici prvog dijela visio je gol Slavena u zraku, ali se na odmor otišlo s 1:0 prednosti Gorice.

Slaven Belupo nastavio je s dobrorm igrom iz prvog poluvremena i u nastavku. Zvonarek je na samom otvaranju drugog dijela imao beliku šansu, ali je Kotarski opet izašao kao pobjednik. Probao je dva puta i Ante Crnac, a Slaven je do zasluženog izjednačenja stigao u u 72. kada je Krstanović iskoristio ubacivanje Hoxhe i zabio za izjednačenje i svoj 115. pogodak u 1.HNL.


Imao je Zapata matnušansu nekoliko minuta kasnije, ali je sjajni Kotarski ponovno sačuvao svoja vrata! Jedinu priliku u drugom dijelu Gorica je imala neposredno pred drugi pogodak Slavena, no Stojanovski je promašio veliki zicer glavom s pet metara. I kada ne zabiješ, primiš. Tako je bilo u 82. Kvržić je ubacio, a Božić glavom zabio za preokret.

U sudačkoj nadoknadi Gorica je uspjela izjednačiti pogotkom Babeca. Veselili su se igrači Gocire kao da su zabili za naslov prvaka, no oglasio se VAR i ispostavilo se da je golu prethodila ruka igrača Gorice. Gol je poništen. I onda smo duboko u sudačkoj nadoknadi vidjeli i treći gol Slavena i to nakon sjajne minijature Hansela Zapate koji je prošao igrača Goirce i sjajnog Kotarskog te zabio za 3:1. Međutim, VAR je opet poništio pogidak. Sve u svemu, Slaven je upsao zasluženu pobjedu.

Slaven Belupo - Gorica 2:1

Stadion: Ivan Kušek Apaš, Koprivnica

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci: 0:1 Babec (19'), 1:1 Krstanović (72), 2:1 Božić (82)

Žuti kartoni: Hoxha, Zapata, Kvržić (Slaven Belupo) / Šimunović, Mitrović, Stojanovski (Gorica)

SASTAVI:

SLAVEN BELUPO (4-3-1-2): Sušak - Božić, Paracki )od 61. Svržnjak), Hlevnjak, Soldo - Kvržić, Marina, Hoxha - Zvonarek - Crnac (od 61. Zapata), Brković (od 61. Krstanović)

GORICA (3-4-2-1): Kotarski - Steenvoorden, Šimunović (od 63. Marjanović) , Jovičić - Muhammed (od 37. Mitrović), Babec, Golubickas (od 62. Jug), Keita - Kalik, Fruk - Cruz (od 46. Stojanovski)

1.HNL, 33. kolo

Petak, 29. travnja

Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2:1

Subota, 30. travnja

Slaven Belupo - Gorica 2:1

Šibenik - Rijeka, 19.05

Nedjelja, 1. svibnja

Osijek - Istra 1961, 17.00

Lokomotiva - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Slaven BelupoHNK GoricaPrva HNL

Ostale Vijesti