Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Slaven Belupo, ale, ale, ale: Sedmorica igrača napustila klub, Božić potpisao novi ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 10:51

Čeka se bijeli dim po pitanju budućnosti Ivana Krstanovića.

Tomislav Božić još će godinu dana nositi dres Slavena, objavili su iz kluba na svojim službenim stranicama, dok čak sedmorica igrača - Bogojević, Goda, Čović, Zapata, Gammara, Utin i Zvonarek - napuštaju Koprivnicu.

Prošle sezone Božić je bio jedan od najboljih klupskih igrača. Njegove izvedbe bile su kontinuirano dobre, a koliko znači igri Slavena pokazuje podatak da u 10 prvenstvenih utakmica u kojima nije nastupio Farmaceuti su od maksimalnih 30 osvojili tek šest bodova (jedna pobjeda, tri remija, šest poraza).

Veliki dio svoje karijere proveo je u Poljskoj, dvije godine živio je u češkoj metropoli budući da je igrao za Duklu, a ranije je još bio član Gorice, Cibalije, Suhopolja, Širokog Brijega i Kamen Ingrada.

U Koprivnicu je stigao prije tri godine, dosad je skupio 86 nastupa za Farmaceute, a sljedeće sezone trebao bi ući u klub 100 kod Farmacueta. Tamo se nalazi 17 igrača, a na vrhu neprikosnoven dvojac Delić (301) – Purić (287) još neko vrijeme neće nitko svrgnuti.

„Kada postoji obostrana želja onda se lako i dogovoriti. Ostajem u klubu i gradu koje samo zavolio i gdje se vidim i u budućnosti. Pun sam motiva i želim da u idućoj sezoni napravimo pravi rezultat. Svojim ću iskustvom i ponašanjem biti primjer brojnim mladim igračima za koje vjerujem da će ove godine napraviti iskorak u pravom smjeru. Uz dobru atmosferu možemo ostvariti i dobar rezultat. Bitno je da idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu. Nikome nećemo priznati da je bolji od nas i s tim stavom ćemo izlaziti svakog vikenda na teren“, rekao je Božić.

Nakon Božića, ovog tjedna bi se trebao riješiti status Ivana Krstanovića. Iako nije u cvijetu mladosti, Krstanović momčadi daje dimenziju više, a toga je svjestan trener Zoran Zekić kojem ne preostaje ništa drugo nego nadati se da će ponuda sportskog direktora Zorana Zekića zadovoljiti stasitog napadača te da će on i sljedeće sezone nositi plavi dres.

Što se tiče odlazaka, valja naglasiti kako će Zvonarek otići put Bayerna koji bi ga potom trebao proslijediti na posudbu, dok svi ostali postaju slobodni igrači. Bogojević i Goda su u Top 10 po broju nastupa za Slaven Belupo, dok je Zapata prošle sezone bio jedan od boljih igrača koprivničke momčadi. Zoran Zekić će ovog ljeta imati puno posla te će u njegovoj svlačionici osvanuti mnogo novih lica.


Tagovi

Ivan KrstanovićSlaven BelupoTomislav Božić.Zoran Zekić

Ostale Vijesti