Slab početak prijelaznog roka za Hrvate - tek sedam nogometaša promijenilo klubove

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.01.19. | 21:57

Samo za Kalinića plaćena odšteta.

Zimski prijelazni rok je već donio nekoliko zanimljivih transfera, a diljem nogometnog svijeta iz sata u sat se događaju promjene igrača. No, izgleda kako su transferi, barem za sada, zaobišli hrvatske nogometaše.

Nogometna stranica Transfermarkt ima zabilježeno samo sedam hrvatskih nogometaša koji su u siječnju promijenili klubove, a tek je za Lovru Kalinića plaćena odšteta. Podsjetimo, Aston Villa je za hrvatskog reprezentativca platila 6 milijuna eura i tako da napokon dovela u svoje redove nakon višegodišnje želje.

Ostali transferi su realizirani bez odštete, a među njima nije bilo pretjerano zvučnih. Nino Galović je Dinamo iz Minska zamijenio japanskim Sagan Tosuom, Slavko Blagojević je iz Litve (Žalgiris) prešao u Latviju (RFS), a u njegovom sada već bivšem klubu zamijenio ga je Tomislav Kiš koji je ove jeseni igrao u Dugopolju. Kad smo već kod propalih Hajdukovih napadača, Ivan Lendrić je iz slovenske Olimpije prešao u rumunjski Hermannstadt te će tako igrati u svojoj 11. zemlji.

Jedini izlazni HNL transfer zabilježili smo u slučaju Boža Muse koji je iz Slaven Belupa otišao u poljsku Miedz Legnicu, a u cijeloj priči spomenimo i Ivana Crnova koj je iz Bosne i Hercegovine (Krupa) otišao u Sloveniju (Triglav).

Sve u svemu, skroman početak zimskog prijelaznog roka za hrvatske nogometaše. Ipak, tek su 4 dana za nama, kraj siječnja je još daleko, a još nisu krenule kupnje i prodaje hrvatskih klubova.

Svi transferi hrvatskih nogometaša u zimskom prijelaznom roku 2019.:

Lovre Kalinić (Gent – Aston Villa), 6 milijuna eura

Nino Galović (Dinamo Minsk – Sagan Tosu), bez odštete

Božo Musa (Slaven Belupo – Miedz Legnica), bez odštete

Ivan Lendrić (Olimpija – Hermannstadt), bez odštete

Slavko Blagojević (Žalgiris – RFS), bez odštete

Tomislav Kiš (Dugopolje – Žalgiris), bez odštete

Ivan Crnov (Krupa – Triglav), bez odštete

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Lovre KalinićNino GalovićBožo MusaIvan LendrićSlavko BlagojevićTomislav KišIvan Crnovprijelazni roktransferinogometni transferi

Ostale Vijesti