REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

Sky Sports: Barcelona, Atletico i dva premierligaša žele Josipa Juranovića?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 10:36

Cijeli svijet je poludio za hrvatskim reprezentativcima.

Joško Gvardiol je 'hit nogometaš' nedavno završenog Mundijala u Kataru, a odmah uz bok njemu je i hrvatski desni bek Josip Juranović. Njegova nogometna priča već je sto puta ispričana, seniroski debi imao je sa 17 godina u 3.HNL u Dubravi, potom je osvojio Nike Chance natjecanje za amaterske nogometaše, a godinu kasnije debitirao je Hajduk. U Splitu se prvo ustalio u udarnoj momčadi, onda i postao kapetan, bio je jedan od najboljih igrača lige, posebno na svojoj poziciji, da bi na ljeto prešao u Legiju iz Varšave. Samo godinu dana provedenih u Poljskoj bilo je dovoljno da ga prepozna Zapad, odnosno jedan od njegovih najslavnijih klubova, Celtic iz Glasgowa.

Za reprezentaciju je debitirao još 2017. pod Antom Čačićem, da bi pravu afirmaciju dobio na Euru 2020 prošle godine, kada je u izlučnoj utakmici protiv Škotske dobio prednost pred Šimom Vrsaljkom, a dobar je bio i u osmini finala protiv Španjolske. Od tada je nezamijenjiv u udarnoj momčadi Vatrenih.

Pred Katar 2022 stavljalo ga se u kontekst najslabije karike hrvatske reprezentacije, a on je, na kraju, ispao jedna od najjačih. Pred dvoboj protiv Brazila plašilo nas se s duelom Vinicius Junior - Juranović. Hrvatski bek odigrao je najbolju utakmicu turnira, dokazao da može igrati na najvišoj nogometnoj razini, a Vinicius je kraj njega izgledao kao junior.

Nakon te utakmice u svjetskim medijima pojavila se vijest da bi ga u svoje redove voljela dovesti Barcelona, a još ranije i Atletico Madrid. Takvih vijesti, pogotovo za vrijeme velikih natjecanja, ima beskonačno, no kada istu donese ugledni Sky Sports, onda je jasno da se u cijeloj toj priči 'dim' i te kako osjeti.

Ne samo to nego Sky Sports tvrdi da bi ga osim španjolskih velikana u svojim redovima voljela vidjeti i dva neimenovana premierligaška kluba.

Da je odlazak Juranovića s Otoka, ili na barem njegov južniji dio, izvjestan potvrđuje Celticovo dovođenje kanadskog desnog beka Alistaira Johnstona iz Montreala, a kojeg su platili 3.5 milijuna eura.

"Igrači Celtica odradili su jako dobro Svjetsko prvenstvo, što potvrđuje kakve igrače imamo u klubu. Lijepo je vidjeti da su veliki klubovi zainteresirani za naše igrače i da pričaju o Celticu", rekao je šef škotskog velikana Ange Postecoglou.

Juranović je u Celtic stigao posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2021. za 3 milijuna eura, TM ga je prije početka Mundijala procijenio na 6.5 milijuna eura, no, sigurni smo da će nakon novog 'updatea' vrijediti prilično više... (nr)


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaJosip JuranovićCelticBarcelona

Ostale Vijesti