Action Images via Reuters/Andrew Boyers
Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Skupocjeno pojačanje Sir Alexa Fergusona nakon 12 godina napušta Manchester United

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 15:43

Sumnjamo da će navijači pretjerano žaliti.

Kada Manchester United za nekoliko mjeseci krene u novu sezonu, prvi puta nakon dugih 12 godina na popisu igrača koji su članovi prve momčadi neće biti Phila Jonesa. Njega je u ljeto 2011 godine doveo Sir Alex Ferguson za, tada nemalih - 19,3 milijuna eura. Jonesu ugovor ističe za nešto više od mjesec dana i uprava kluba s Old Trafforda odučila je kako mu novu suradnju neće ponuditi.

Iako je doveden kao veliki talent s 19 godina, Jones nikada nije opravdao očekivanja niti novac uložen u njega. Doduše, tome su kumovale ozljede, a stasiti stoper je u ovih 12 godina čak 22 puta bio ozlijeđen. Doista nestvaran podatak, kao i činjenica da zbog toga ukupno 1.239 dana nije bio na raspolaganju trenerima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Posljednje produljenje ugovora, Jones je zaradio u veljači 2019. godine, kada je potpisao do lipnja 2023. uz opciju kluba da produlji ugovor za još jednu godinu. S obzirom na to da Jones ove sezone nije nijednom nastupio za Crvene vragove, kao da u sezoni 2020/21. također nije igrao, ne možemo kriviti čelnike Uniteda da s platne liste skinu stopera koji je u 12 godina upisao 229 utakmica, no u zadnje četiri sezone svega 16 puta je istrčao na teren.

Tako će Jones, tek drugi puta u karijeri, promijeniti poslodavca. Ponikao je u redovima Blackburna, koji ga je nakon jedne prave seniorske sezone prodao za izdašan iznos. Za kraj spomenimo i da je Jones u dresu reprezentacije Engleske nastupio 27 puta, no posljednji puta dres Gordog Albiona odjenuo je na Svjetskom prvenstvu 2018. Zanimljivo, u Rusiji je samo dva puta zaigrao i to oba puta protiv Belgije. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Manchester UnitedPhil Jones

Ostale Vijesti