Immobile, Seferović, Bale, Yilmaz @Reuters
Immobile, Seferović, Bale, Yilmaz @Reuters

SKUPINA A: Dominatna Italija uz neugodne Velšane i Turke, a uspjeh Petkovićeve Švicarske nikome ne bi bio iznenađenje

Vrijeme Čitanja: 14min | čet. 10.06.21. | 10:00

Prognozirati ishod ovog skupine ravno je jackpotu, jedva čekamo gledati sraz potentnih reprezentacija.

Poseban je pritisak biti skupina A. Uz skupinu A otvaraju se velika natjecanja, pa tako i ovo, predstojeće Europsko Prvenstvo. Ipak, za razliku od dosadašnje prakse, gdje smo redovito na poziciji “A1” gledali samouvjerene, automatski kvalificirane domaćine, ovog puta nije tako. Sve četiri momčadi ove grupe su, uključujući i domaćine Talijane, svoje mjesto pod suncem zaradile kao i ostale reprezentacije - preko kvalifikacija. Iako će FIFA-ina ljestvica reći drugačije, ova skupina i nema nekog izrazitog favorita, niti potpunog autsajdera. Tko će se najbolji snaći na velebnom Olimpicu u Rimu? Vjerojatno Italija, no, tu je i daleki Baku u Azerbajdžanu. Mnogi se neće složiti, no ako sve ekipe ove skupine pokažu svoj potencijal, pratit ćemo možda i najuzbudljiviju skupinu prvenstva.

Najave ostalih skupina s Euro 2020 možete pročitati OVDJE.


ITALIJA

Azzurri od davne 1968. godine nisu uzeli zlato u borbama najboljih reprezentacija starog kontinenta. Dva puta su bili blizu. 2000 godine ponosne Talijane je u crno zario Trezeguet zlatnim golom u 103. minuti. 12 godina kasnije, Furija je pregazila Prandellijevu ekipu s visokih 4-0. 2016 godine, lutrija jedanaesteraca u četvrtzavršnici, pobijedila je naravno - Njemačka. I potom kolaps, na Mundijal 2018. godine se nisu ni plasirali, i to po prvi put nakon 60 godina. Zbilja je poseban pritisak ovih dana biti reprezentativac Italije - evo i zašto.

PUT DO EURA

Euforija. Italija je, nakon fijaska Gian Piera Venture gdje su ostali bez Svjetskog prvenstva, očistila svoju svlačionicu. U mirovinu su otišla neka zvučna imena, no već iduće, 2019. godine postalo je jasno da Italija ima snage na koje se itekako može osloniti. 10 utakmica, 30 bodova. Savršen kvalifikacijski skor za EURO poslužio je novom strategu Manciniju da relativno rano u ciklusu uđe u rotaciju igrača i pronađe formulu za dugoročni uspjeh. U svojoj skupini J, redom su pobjeđivali: Finsku, BiH, Lihtenštajn, Grčku i Armeniju. Gol razlika +33. Jedino je Finska u Tampereu bila nadomak boda, no Jorginho je upogonio svoju specijalnost izvođenja jedanaesteraca i pogodio za konačnih 2-1. Nisu imali nešto posebno tešku skupinu, no broje se bodovi i dojam. A on je dobar.

ALBERTO LINGRIA/Action ImagesALBERTO LINGRIA/Action Images

IZBORNIK

Roberto Mancini trenersko je ime koje se izgovara s poštovanjem, i definitivno spada u elitnu skupinu talijanskih stručnjaka u posljednjih dvadesetak godina. Krenuo je skromno, bez trenerske diplome u avanturu s Fiorentinom, i kako će se kasnije pokazati, postao stručnjak za kup natjecanja. Korisna referenca pred jedno prvenstvo na ispadanje. S Violama je uzeo prestižnu Coppa D’Italiu 2001., a isto je ponovio s Lazijom tri godine kasnije. Logičan nastavak karijere odveo ga je na sjever zemlje u Milano gdje je preuzeo Inter, i tri puta zaredom uzeo Scudetto. Iduća, inozemna stepenica bio je Manchester City gdje u zadnjoj sekundi prvenstva dobio poklon od Sergija Aguera koji je, eto, odlučio da prvenstvo nije gotovo dok sudac ne odsvira kraj. Kasnije je još vodio Galatasaray i Zenit, a sada je spreman za poseban izazov navigacije potentnih calciatorija.

FORMACIJA

Taktika je jasna: 4-3-3 s malim iznenađenjem u samoj sredini terena. Umjesto Jorginha, koji zbilja igra solidno u odnosu na svoje kolege u šampionskom Chelseaju, očekuje se start Locatellija iz Sassuola, ili Sensija iz redova osvajača Scudetta, Intera. Sensi je trenutno, barem tako pišu talijanski analitičari, izglednija opcija. Ustaljena predrasuda defenzivno orijentiranih Talijana s time bi mogla ipak dobiti novu, malo progresivniju dimenziju igre, samo je pitanje koliko će iskusni, ali ipak stariji stoperski par Chiellini - Bonucci to moći pratiti. Na krilima je tu maleni i brzi Insigne uz spretnog Chiesu koji ima strašan prvi dodir i može brzo napraviti razliku ‘po strani’. U špici će se pozicionirati sidrun Immobile, šlag na vrhu ove talijanske torte. Klasični killer.

NAJBOLJI IGRAČ

Kada govorimo o ključnim igračima, Talijanima je odgoda prvenstva zapravo dobro došla. Izuzev povratnika Chiellinija i Bonuccija, Azzurri trenutno imaju igrače u najboljim godinama. Među njima je teško izdvojiti najboljeg, no moramo izabrati Ciru Immobilea, Lazijevu špicu koja je ove sezone samo u Serie A tresla mrežu 20 puta. Radi se o igraču koji je kasno ostvario svoj puni igrački potencijal, tek je Lazio okusio koliko i od kuda sve Ciro može zabiti gol. Uvijek okomit prema vratima, jedan od onih igrača koji se uvijek na neki način nude u napadačkim opcijama. Uostalom, statistika je tu neumoljiva. Immobile je od dolaska u Lazio 2016. godine upisao 177 nastupa i postigao 123 pogotka.

MLADA NADA

Od igrača iz sjene, izdvajamo Locatellija koji brani boje Sassuola, no treba tek vidjeti kakvu će minutažu ovaj 23-godišnjak uopće dobiti u žestokoj konkurenciji u sredini terena. U Serie A, Locatelli je kompletan igrač, veznjak koji podjednako impresivno šalje duge lopte iz dubine svoje polovice i lomi protivničku obranu oko šesnaesterca. Da zaokružimo priču, zna i oduzeti loptu u defenzivnim zadaćama. Kontrola lopte i pregled igre su isto na razini. Taman pred EURO, zabio je i prvijenac u dresu reprezentacije. Nastradali su Bugari, no pravi test zrelosti dolazi tek na ovom natjecanju.

ŠTO KAŽU GERMANIA SPORT I GERMANIJAK.HR?

Prema Germania Sport kladionici, Talijani su sedmi favorit turnira s tečajem na osvajanje prvaka od 12.00. Naša kladionica daje priličan zicer za njihov prolazak skupine (1.05), ali i za osvajanje prvog mjesta u istoj (1.60). Za Talijane kao posljednje u skupini Germania daje tečaj od 15.0.

Germania Talijanima daje najviše šanse da će biti eliminirani u osmini finala (2.50), a za plasman u finale daje tečaj 6.00. Italija kao reprezentacija s najviše postignutih pogodaka donosi tečaj 8.00, a kao reprezentacija s najmanje postignutih 120.

Na kraju, Talijanima bi sve osim čistog prolaza bilo ravno katastrofi. Nakon propuštenog Mundijala, povratnici na tribine će imati velika očekivanja od svojih miljenika. Kvalifikacije su pregazili, no pravi ispit stiže tek na otvorenju. Ako svladaju Tursku na Olimpicu, Talijani mogu daleko, ali ne i do kraja.

Na prvenstvu ipak postoje reprezentacije koje su kvalitetnije od Azzura.

Prognoza: Četvrtfinale

UTAKMICE NA EURU

1. Italija - Turska, 11. lipnja, 21:00, Italija

2. Italija - Švicarska, 16. lipnja, 21:00, Italija

3. Italija - Wales, 20. lipnja, 18:00, Italija


WALES

Lokalni BBC otvorio je najavu Europskog prvenstva za Wales uz naslov “nemojte očekivati da ponovimo čudo”, očito se referirajući na polufinale koje su junački izborili 2016. godine na istom natjecanju u Francuskoj. Robson-Kanu i Bale tada su bili prve violine borbenih zmajeva koje je tek na pretposljednjoj stepenici zaustavio Portugal, koji je kasnije i postao prvak. Pred ovo prvenstvo Wales ne dolazi s bitno drugačijom ekipom, dapače, većina igrača je za pet godina, koliko je prošlo, sazrela u potencijalnu zlatnu generaciju. Nažalost, božica Fortuna je gurnula Velške ratnike u tešku skupinu u kojoj će možda u zadnjem kolu ganjati rezultat za treće mjesto protiv Italije.

PUT DO EURA

Dio ove priče sigurno znate jer je Wales dijelio kvalifikacijsku skupinu s Hrvatskom. Tek su na prvi pogled loše otvorili ciklus uz pobjedu nad Slovačkom (što će se pokazati ključnim) a potom porazima od Hrvatske i Mađarske. Wales je kroz cijele kvalifikacije bio zbilja čvrst u obrani, primili su svega pet pogodaka u osam utakmica, a forma koja im je i donijela plasman dalje došla je na samom kraju, u posljednja dva kola kada su redom tukli Azerbajdžan i Mađarsku. Proigrao je Harry Wilson u Bakuu i potom Aaron Ramsey u Cardiffu, isto je Velšanima s 14 bodova na tablici donijelo plasman za taman tri boda razlike ispred trećeplasirane Slovačke s početka priče.

 PAUL CHILDS/Action Images via Reuters PAUL CHILDS/Action Images via Reuters

IZBORNIK

Nakon što su u javnost procurile ozbiljne optužbe na račun Ryana Giggsa vezane za seksualno nasilje, Velški nogometni savez je povukao svog izbornika s pozicije i postavio Roberta Pagea, donedavna izbornika mlade vrste čije iskustvo je limitirano na niželigaše Port Vale i Northampton Town. Ta činjenica nekako djelomično ide na ruku s referencama jer su zmajevi u 8 utakmica koje je proveo uz reprezentaciju, ostvarili četiri pobjede uz dva remija i dva poraza. Neki će ih zbog toga možda i podcijeniti no sličnu priču smo gledali i prije pet godina kada su na pripremama glatko izgubili od Švedske pa su kasnije došli do polufinala.

FORMACIJA

Wales prilagođava svoju taktiku protivnicima na relaciji 3-4-1-2/3-4-3. Obrana nosi tandem Rodon - Davies iz redova Tottenhama, vjerojatno uz Memphama iz Bournemoutha. Kreativnu četvorku svakako će predvoditi Ramsey uz radnu podršku Ampadua koji je ipak puno slabiji igrač od veznjaka iz Juventusa. Harry Wilson bi trebao praviti nered ispred vezne linije kako bi superstar Bale i potentni James mogli pretvarati prostor i šanse - u pogotke.

NAJBOLJI IGRAČ

To je bez sumnje Gareth Bale. Nema veze što se nije baš naigrao pod Mourinhom. Čim je Portugalac otišao, Bale se opet “sjetio” igrati nogomet pa smo tako svjedočili munjevitoj formi u fotofinišu prvenstva. O njegovim kvalitetama ne treba previše trošiti riječi. Bale je i dalje, kada želi biti, jedan od najboljih igrača današnjice. Za reprezentaciju se upisao u strijelce 33 puta.

MLADA NADA

Joe Rodon je sjajno uletio u prvu ekipu Spursa u listopadu prošle godine. U prvih pet utakmica koje je započeo, niti jednom nije primio pogodak. Za reprezentaciju nastupa redovito otkad je Page preuzeo ekipu, i svakako je sa 193 cm visine stup obrane. Ako Wales napravi dobar rezultat, dobar dio zasluga će ići na njegovo ime.

ŠTO KAŽU GERMANIA SPORT I GERMANIJAK.HR?

Germania Wales svrstava među najveće autsajdere prvenstva te tečaj na njihov naslov iznosi 200. No, Wales ima prilično velike šanse da prođe grupu (1.85), dosta manje da je i osvoji (8.00). Zapravo Germania daje manji tečaj na skupinu kao fazu eliminacije Walesa (1.80), od toga da će proći grupu (1.85).

Također, veće su šanse da Wales osvoji europski naslov (200), nego da bude najefikasnija momčad turnira (250). S druge strane, Wales kao reprezentacija s najmanje zabijenih golova donosi tečaj od 13.00.

Germanijak.hr pak tvrdi da je Wales smješten u zbilja tešku skupinu, no olakotna okolnost je činjenica da će dio trećeplasiranih ekipa ići dalje. Velika će se borba voditi u prvoj utakmici protiv Švicarske, koja, kao što će te vidjeti u daljnjem tekstu, itekako ima svoje aseve u rukavu. Tako da mislimo da će Wales jako teško ponoviti uspjeh iz 2016. Čak im dajemo najmanje šanse od svih reprezentacija grupe B da će proći u iduću fazu..

Prognoza: Ispadanje u grupi

1. Wales - Švicarska, 12. lipnja, 15:00, Azerbajdžan

2. Wales - Turska. 16. lipnja, 18:00, Azerbajdžan

3. Wales - Italija, 20. lipnja, 18:00, Italija

ŠVICARSKA

Sigurno najveća enigma skupine. Sve uspješnija nogometna nacija kao da je tek sada krenula u ostvarenje svog punog potencijala. Na prošlom Europskom prvenstvu su zaustavljeni u osmini završnice kada je spretnija na penalima bila Poljska, no mnogi preskaču pratiti što se događa unutar Lige nacija, gdje su 2018. godine Švicarci dogurali do polufinala. Tamo im nije bilo pomoći protiv raspoloženog Ronalda, a mi tri godine kasnije, nakon posljednjeg polufinalnog ciklusa, i dalje nismo sigurni koliko daleko može Petković sa svojim trupama.

PUT DO EURA

U skupini D, gdje im je izravni konkurent bila Danska, Švicarci su, baš kao i Hrvatska, skupili 17 bodova što je bilo dovoljno za prvo mjesto. Pod redateljskom palicom Vladimira Petkovića koji vodi reprezentaciju skoro sedam godina, Švicarska je, unatoč remiju i porazu od izravnih konkurenata Danaca, uspjela pokupiti bodove protiv slabijih ekipa skupine (Gruzija i Gibraltar). Ključna je bila domaća pobjeda nad Irskom tri kola prije kraja. Zasluženi prolaz uz taktički odrađen ciklus koji su simultano odrađivali uz završnicu Lige nacija.

REUTERS/Juan MedinaREUTERS/Juan Medina

IZBORNIK

Vladimir Petković, bivši švicarski nogometaš hrvatskih korijena, svoj je trenerski zanat brusio po mnogobrojnim klubovima u Švicarskoj. 2012. godine, 15 godina od prvog trenerskog angažmana otišao je u Lazio i s njime osvojio kup 2013. godine. Već 2014., odlaskom Ottmara Hitzfelda s klupe švicarske reprezentacije, Petković dobiva povjerenje saveza koje uživa i danas. Izabranu vrstu je odveo u knockout fazu Europskog prvenstva u Francuskoj te Mundijala u Rusiji. Velika mu je prednost što je dugogodišnjim radom u reprezentativnom taboru dobro upoznao sustav i igrače, i gotovo sigurno će iz njih na ovom natjecanju izvući maksimum.

FORMACIJA

Petković kombinira između 3-4-1-2 u napadačkoj fazi igre, do 5-4-1 u fazi obrane. Trojac koji čuva prostor ispred vratara Sommera ulijeva dovoljno povjerenja. Akanji i Elvedi su dovoljno tehnički potkovani iznijeti loptu iz šesnaesterca, a tu je i Fabian Schar, standardni prvotimac Newcastlea. Sredina terena bi trebala biti čvrsta i kompaktna uz Xhaku i Atalantinog Freulera, dok će naprijed Švicarska biti izuzetno opasna uz Harisa Seferovića iza kojeg je sjajna sezona u Benfici. Puno prostora će oslobađati munjevito brzi Shaqiri. Na papiru zvuči sjajno. Xhaka ne igra baš najbolji nogomet u Arsenalu u posljednje vrijeme, no upravo su Shaqiri i on vodili ovu reprezentaciju u dosadašnjim uspjesima pod vodstvom Vladimira Petkovića. Dvojac uvijek za reprezentaciju daje sve od sebe, bez obzira na formu i Shaqirijev slabu minutažu u dresu Liverpoola

NAJBOLJI IGRAČ

Haris Seferović iza sebe ima sezonu iz snova u Benfici, zabio je 22 pogotka u 31 nastupu i tako definitivno popravio svoju statistiku. Seferović je veliki potrošač šansi i Petković će vjerojatno više forsirati 25-godišnjaka na poziciji sidruna kako bi brzi Embolo i Shaqiri mogli stvoriti višak s lijeve i desne strane. Ipak, uopće ne sumnjamo da će Seferović u šesnaestercu tražiti loptu jer je ove sezone zbilja pokazao kako spreman davati dovoljan broj golova. U nekoj drugoj situaciji na ovom mjestu u tekstu bismo definitivno gledali Shaqirija, no on ima preslabu minutažu da bismo mogli uopće reći da je u ovom trenutku najbolji igrač Švicarske.

MLADA NADA

Breel Embolo bi mogao biti prevaga iz sjene. 24-godišnjak igra za Borussiju iz Monchengladbacha i već je više puta spominjan među stručnjacima kao igrač koji tek treba pružiti svoj maksimum. Eksplozivan je i brz s loptom, snažno se opire braničima i teško gubi ravnotežu. Za reprezentaciju je igrao dobro u kvalifikacija, no zadnjih nekoliko utakmica Petković ga uglavnom drži na klupi. Mislimo da će ipak dobiti dobru minutažu pored Gavranovića i pokazati svoj talent.

ŠTO KAŽU GERMANIA SPORT I GERMANIJAK.HR?

Prema Germania Sport kladionici, Švicarska će biti prvak za tečaj od 100. Puno veće šanse Švicarci imaju za prolazak grupe (1.45), a dosta slabe za osvajanje iste (7.00), dok imaju najviše šanse za eliminaciju u osmini finala (2.10).

Tečaj za Švicarsku kao najefikasniju reprezentaciju iznosi 80.00, a onu s najmanje primljenih pogodaka 20.00

Gotovo je nemoguće gledati u budućnost kada je u pitanju ovo natjecanje za Švicarsku, tvrdimo mi s Germanijaka. Već smo više puta napisali kako je ovo možda i najzahtjevnija skupina prvenstva, a Švicarskoj će puno toga ovisiti od prve utakmice protiv Walesa. Švicarci mogu iznenaditi, ali ih ipak vidimo kao najvjerojatnije gubitnike ove mrtve trke za prolaz dalje. Valja napomenuti kako će trećeplasirani morati ostvariti zadovoljavajući broj bodova jer će dvoje najslabijih na toj poziciji ipak ispasti. Moguće je čak da će presudnu ulogu igrati gol razlika.

UTAKMICE NA EURU

1. Švicarska - Wales, 12. lipnja, 15:00, Azerbajdžan

2. Švicarska - Italija, 16. lipnja, 21:00, Italija

3. Švicarska - Turska, 20. lipnja, 18:00, Azerbajdžan

 

TURSKA

Turska više niti nije favorit iz sjene jer su ih mnogi “raskrinkali”, pa se tako sada redovito spominju u kontekstu iznenađenja prvenstva. Ako se probiju kroz gustu konkurenciju o kojoj smo upravo pisali, Turci mogu daleko na ovom natjecanju. Još kada na klupi sjedi Senol Gunes, arhitekt brončane generacije sa Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, lako je zamisliti kako prekaljeni turski stručnjak penje na tron s nacionalnim junakom, 35-godišnjim kapetanom Burakom Yilmazom. Ako želimo saznati je li to baš tako, moramo se trgnuti nazad u realnost i provjeriti što sve ova reprezentacija u ovom trenutku zbilja nudi.

PUT DO EURA

Kada se nađete u skupini sa svjetskim prvacima i pobijedite ih na vlastitom terenu, to može biti samo dobar predznak. Gunes je nadmudrio Deschampsa u obje utakmice; prvo na krcatom stadionu u Konyi, a onda i na Stade de Franceu, gdje su Pijetlovima otkinuli bod. Island ih je jedini uspio savladati na domaćem terenu, a ostale utakmice, one protiv Andore i Albanije u oba navrata dobili. Završili su drugi s 23 bodova iza prvoplasirane Francuske koja je skupila 25. Među svim skupinama, jedino je Rusija bila uspješnija s jednim bodom više.

REUTERS/UMIT BEKTASREUTERS/UMIT BEKTAS

IZBORNIK

Senol Gunes je u 32 godine trenerske karijere, 30 proveo vodeći klubove u svojoj domovini. Kruna njegovog rada stigla je prije skoro 20 godina kada je srušio sve prognoze i odveo Tursku do trećeg mjesta u Japanu i Južnoj Koreji. Uspjeh koji bi se dao usporediti s Ćirinim Vatrenima. Gunes je za to nagrađen UEFA-inom nagradom Trenera godine. Može li uspjeh ponoviti i s ovom generacijom? Turska javnost sigurno misli da hoće. Moramo biti pošteni i dodati kako Gunes ima dobre rezultate u turskom prvenstvu, vodio je dvaput Bešiktaš do naslova prvaka, samo kako bi opet preuzeo reprezentaciju tik pred početak kvalifikacija. Krasi ga iskustvo i rad u zahtjevnoj sredini koja se nalazi oko fotelje izbornika turske nogometne reprezentacije.

TAKTIKA

Gunes posljednjih par mjeseci ne može reći da ima standardnu postavu i pripadajuću taktiku za svoju reprezentaciju. Nakon sjajnog, trijumfalnog gaženja kvalifikacija, Turska se u taktičkim zamislima svog trenera malo pogubila, no čini se da na EURO idu igrati klasični 4-4-2. Centralnu špicu će zauzeti Burak Yilmaz, a društvo će mu iz prikrajka praviti sjajni Cengiz Under iz redova Leicestera. Više o njemu u rubrici “mlada nada”. Neizostavni element za uspjeh u modernom nogometu su krilni napadači, a Turska ih ima s obje strane. Calhanoglu je jedan od najboljih igrača Milana, dok je Yazici, inače Yilmazov kolega iz Lillea, direktno zaslužan za veliki broj pobjeda koje su odvele Lille do naslova prvaka.

Srce terena nije najjača karika ove Turske. Tufan iz Galatasaraya i Okay Yokuslu bi trebali biti dovoljno dobar korektiv za sigurno tranziciju iz obrane u napad. Što dlinije tiče, očekujemo tandem iz Premier Lige Soyuncu – Kabak.

NAJBOLJI IGRAČ

U ovom trenutku to je definitivno Burak Yilmaz. 35-godišnji veteran pronašao je prošle sezone novu mladost u Lilleu, zabivši 16 pogotaka. Klub je pod redateljskom palicom stručnjaka Camposa osvojio naslov, a Yilmaz bi, uz Yazicija i Calhanoglua, mogao biti višestruki strijelac ovog prvenstva. Ipak je ovo njegov posljednji ples, čisto sumnjamo da će do Katara zadržati sve svoje kvalitete, ali i sjajnu formu. Puno toga će ovsiti o atmosferi koja vlada u svlačionici, temperamentni Turci su nepredvidivi.

MLADA NADA

25-godišnji Caglar Soyuncu u principu više nije mlada nada, već pravi lider Turske. Stasiti stoper iz redova Leicestera posjeduje sve karakteristike više namjenskog nogometaša. Upravlja zadnjom linijom, iznosi loptu iz šesnaesterca i najbitnije, odlično se snalazi kada mu je zadana izlazak u visoku liniju. Ne Europskom prvenstvu će sigurno biti zapažen, a ako vas zanima prava mlada nada ove reprezentacije, preporučamo momčadskog mu kolegu Cangiza Undera. Iako mu Brandon Rodgers daje prilike na kapaljku, Under iskorištava svaku priliku koja mu se nudi. Za Tursku će biti pravo pojačanje.

ŠTO KAŽU GERMANIA SPORT I GERMANIJAK.HR?

Germania Sport Turskoj daje tečaj od 60.00 da će osvojiti euro-naslov, a 5.50 da će osvojiti skupinu. No, iako je Turska po tim parametrima prva u skupini, ima viši tečaj na prolazak skupine u odnosu na Švicarsku (1.60), i manji za posljednje mjesto u skupini (2.80). Također, Turcima se daje najviše šanse da će biti eliminirani upravo u - grupnoj fazi (2.80).

Za Tursku kao najefikasniju reprezentaciju Eura možete dobiti tečaj 100, a za onu s najmanje postignutih pogodaka tečaj 20.00.

Turskoj predviđamo dobar rezultat, ali ipak stajemo “na loptu” s prognozama da Turci mogu do kraja. Ova generacija tek treba doseći svoj zenit, no puno će toga ovisiti o Yilmazovom nasljedniku u špici napada. Do tada, spoj mladosti i iskustva uz kultno lice Senola Gunesa. Također, Turcima ide na ruku što će igrati dvije utakmice u Azerbajdžanu, gdje se njihovi navijači zbog političke povezanosti dvaju zemalja, osjećaju kao kod kuće.

 UTAKMICE NA EURU

1. Turska - Italija, 11. lipnja, 21:00, Italija

2. Turska - Wales, 16. lipnja, 18:00, Azerbajdžan

3. Turska - Švicarska, 20.lipnja, 18:00, Azerbajdžan

Piše: Mislav Miličević


Tagovi

ItalijaŠvicarskanogometna reprezentacija WalesaTurska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021Najava Euro 2020

Ostale Vijesti