Skočila im cijena za 266 milijuna eura: Najboljih 11 Bundeslige koji su najviše napredovali

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.01.18. | 12:57

Na početku godine bili su nepoznanica.

Najpopularnija i najrelevantnija stranica za transfere, popularni Transfermarkt objavio je najboljih 11 Bundeslige s obzirom na to koliko im je skočila cijena u odnosu na početak 2017. godine.

Na vratima se tako našao vratar Red Bull Leipziga Peter Gulacsi koji je na početku godine vrijedio 1,5 milijuna eura, a sada mu se tržišna vrijednost procjenjuje na 4,5.

Na desnom beku nalazi se Joshua Kimmich koji je na početku godine vrijedio 20, a sada 40 milijuna eura. Mjesto lijevog beka zauzeo je njemački reprezentativac Philipp Max iz Augsburga, kojem je cijena u odnosu na početak prošle godine skočila za 6.5 milijuna eura te sada vrijedi 10. Stoperske pozicije zauzeli su Niklas Sule (Bayern) koji sada vrijedi 30 milijuna, a cijena mu je skočila za 18 i Dayot Upamecano (RB Leipzig) koji vrijedi 20, a na početku godine je vrijedio 5.

Poziciju defenzivnog veznjaka drži Naby Keita još jedan igrač Leipziga, koji sada vrijedi 50 milijuna, više od 39 više nego na početku godine, a ispred njega su Bayernov Thiago Alcantara (50 milijuna, 28 više nego na početku sezone) i Leon Goretzka iz Schalkea, kojeg se povezuje s Bayernom, a vrijedi 40 milijuna eura, dok je početkom 2017. vrijedio 15.

Na desnoj strani napada nalazi se Chirstian Pulisic iz Borussije Dortmund, kojeg je Transfermarkt na početku sezone procijenio na tek 5 milijuna eura, a sada vrijedi 45, dok su preostale dvije pozicije u napadu zauzela još dva igrača iz RB-a. Lijevo je Emil Forsberg kojem je cijena skočila za 20 milijuna i sada vrijedi 25, a u samoj špici Timo Werner, apsolutni pobjednik ove postave. Werner je, naime, na početku sezone vrijedio 8 milijuna eura, a sada vrijedi vrtoglavih 60, odnosno 52 milijuna više.

Sve ukupno, najboljoj jedanaestorici najvećih napredaka Bundeslige, cijena je skočila za čak 266 milijuna eura, što prosječno iznosi nešto više od 24 milijuna po igraču. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Naby KeitaTimo Werner

Ostale Vijesti