Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

Skočić najavio ogled s Rumunjima: "Zbog poraza, argumenti nisu na mojoj strani, ali ova momčad će dati reprezentativce"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.06.23. | 11:01

Utakmica se igra u utorak (Stadion Steaue, 20.45 sati), a tekstualni prijenos uživo moći ćete pratiti na Germanijaku.

Pred hrvatskom nogometnom U21 reprezentacijom ostala je još samo jedna utakmica na Euru U21. Protiv domaćina Rumunjske snage će odmjeriti na stadionu Steaue koji već izvana djeluje prilično impresivno. Domaćin je dosad imao veliku podršku navijača, ali nakon poraza od Ukrajine očekuje se da će ipak nešto manji broj nogometnih fanatika doći pozdraviti izabranike uskoro bivšeg izbornika Sandoija na oproštaju od Eura za mlade.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Skočić je na početku konferencije za medije poručio sljedeće:

"Pripremili smo se za nadolazeću utakmicu te smo analizirali smo naš prijašnji ogled sa Španjolcima. Protivnik koji ima dobar blok, znaju iz tog bloka izaći u polukontre i kontre, igraju direktno pa na drugu akciju, dobro kupe druge lopte i fizički su dominantni. Kod nas nema Stojkovića zbog kartona, a neki igrači imaju problema s ozljedama. Nadam se da će svi biti spremni za utakmicu. Bit će možda, odnosno vjerojatno, promjena. Zadnja je utakmica, dobit će možda neki igrači priliku, ali sutra ćemo sve znati. Čekamo raport doktora o zdravstvenom stanju”

Na stranu s porazima, što je bilo dobro u prve dvije utakmice?

"Kad uzmemo u obzir ta dva poraza, argumenti nisu na mojoj strani. U odnosu na prethodne utakmice vidjelo se da smo protiv Španjolske bili dobri u reposjedu. Imali smo dobru točnost dodavanja 88 posto, a oni 90 posto. Radili smo početničke pogreške, dobivali golove... U prvoj utakmici je bila situacija četiri na dva ili tri na jedan, dakle numerički prijenosi su na našoj strani, a mi dobijemo pogodak. Od dobrih stvari bih izdvojio kako smo neutralizirali njihova ubadanja i dva na jedan napade. Bilo je dosta dobrih stvari. Problem je što imamo posjed, ali smo jalovi. U organizaciji igre je cirkulacija bila dobra, kvalitetno smo napadali postavljenu obranu, a u odnosu na prošle utakmice imali 500 ili 600 dodavanja po utakmici, što zaista nije malo."

Uz izbornika je na konferenciji za medije bio i Marko Bulat.

"Motivirani smo. Ovo je zadnja utakmica, ali moramo se pokazati u najboljem svjetlu, ipak igramo za Hrvatsku. A reprezentacija nam mora biti vodilja, na terenu i van terena. Imali smo dva dana da se oporavimo, danas imamo trening, ali siguran sam da su svi spremni i motivirani dati svojih 100 posto."

Izbornik se za kraj osvrnuo na reakciju svojih igrača na poraze od Ukrajine i Španjolske.

"Možda smo naivno izgubili te utakmice i svi smo bili poljuljani radi toga. Porazi su glavni argument, idemo kući i nije nam lako. Mislim da su igrači bili kooperativni, radili su i trudili se, ali opet napominjem, puno igrača nam je nedostajalo. Kad kažem da smo mladi, odgovor kojeg dobijem je da smo mi mlada reprezentacija, ali ako su Španjolci dvije ili tri godine stariji, onda ćete doći do toga da ova naša momčad zaista vrijedi. Možda na nekim pozicijama imamo problema, ali to su igrači koji u budućnosti mogu puno toga donijeti reprezentaciji", rekao je izbornik, pa gotovo u istom dahu nastavio:

"Mi u prvoj momčadi imamo šest - sedam igrača koji su 2003. godište, dok su Španjolci uglavnom 2000. godište. To radi razliku. Ova momčad će dati reprezentativce, baš kao što ih je dala i uvijek."



Tagovi

Euro U21U21 Euro 2023Hrvatska U21

Ostale Vijesti