Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Skender minimalno slavio u 'drugom' debiju, pobjedu mu osigurao bivši prvi topnik HNL-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 08:28

Dojam nije bio dobar, ali pišu se tri boda...

U svojem drugom debiju na klupi ljubljanske Olimpije Dino Skender je došao do svoje 17 pobjede. Nogometaši druge najtrofejnije slovenske momčadi slavili su u ogledu protiv Tabora na domaćem terenu, a sva tri boda osigurao im je nekadašnji prvi topnik HNL-a, Mađar Marko Futacs.

Skenderu je ovo drugi mandat na klupi Olimpije, s tim da je i posljednji posao imao u istom klubu. Nakon nešto više od pola godine je dobio otkaz u siječnju ove godine, a nakon njega su momčad vodili još Goran Stanković i Savo Milošević. Već godinama Olimpija mijenja trenere puno češće no što je to uobičajeno, a dovoljno je reći da je u posljednjih 10 godina bilo 25 promjena na trenerskoj klupi!

Po potpisu ugovora, Skender je sa sobom doveo i dva dobro poznata bivša HNL-ovca, a to su Marko Futacs i Goran Milović. Futacs je bio blizu transfera u Esteghlal, dok je Miloviću baš kao i Skenderu ovo drugi mandat u Olimpiji. Bivši kapetan Hajduka, koji je upisao i jedan nastup za Vatrene, je posljednji angažman imao u mađarskom Diosgyoru, a po odlasku iz Hajduka je igrao još i za kineski Lifan, Osijek, Oostende i Olimpiju.

Obojica spomenutih igrača su odigrala cijelu utakmicu protiv Tabora koji je u jučerašnjem ogledu ostavio dobar dojam, ali se u Sežanu vraćaju praznih džepova. Za goste su u jučerašnjem ogledu nastupili bivši Farmaceut Rodrigue Bongongui, Dominik Mihaljević i Tom Alen Tolić.

Olimpija je u ovom trenutku treća momčad u susjednoj Deželi, a ispred njih su samo Bravo (isti broj bodova) i Koper (četiri boda više od Olimpije). Sljedeću utakmicu igraju ove subote kad idu u goste vodećoj momčadi prvenstva, a četiri dana kasnije ih čeka repriza na stadionu Stožice u Slovenskom kupu.



Tagovi

Dino SkenderMarko FutacsGoran MilovićSlovenska nogometna ligaOlimpija Ljubljana

Ostale Vijesti