Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Skauti europskih klubova došli gledati Čolinu i Vulikića

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.11.21. | 19:08

Već po običaju utakmice Hajduka prati brojni predstavnici stranih klubova

Među gledateljima koji su uživo došli pogledati dvoboj Hajduka i Hrvatskog dragovoljca našao se velik broj predstavnika stranih nogometnih klubova. Skauti rado svraćaju na Poljud, rijetko se otkrije koji su im igrači na radaru, ali ovaj put smo doznali da su emisari četiriju europskih klubova došli gledati Davida Čolinu iz Hajduka i Stipu Vulikića iz Hrvatskog dragovoljca.

Riječ je o poljskom Lech Poznanu, belgijskom Standardu iz Liegea, čekoj Sparti iz Praga i ruskom Rostovu.

Mladi reprezentativac Čolina ovog puta nije bio u početnoj postavi Bijelih, prednost je na lijevom boku dobio Dario Melnjak pa su skauti uzalud pohodili Poljud. Čolina je ove sezone osam puta počeo od prve minute, četiri puta je ulazio s klupe, a znao je igrati i na desnom boku. Dolaskom Melnjaka pojačala se konkurencija na lijevom boku pa mu je minutaža sve manja.

S druge strane mladi stoper Vulikić standardan je član obrane Hrvatskog dragovoljca pa je bio u prvoj postavi za dvoboj s Hajdukom. Igrač rođen 2001. godine prošle je sezone uspješno igrao u drugoligašu Solinu gdje je proveo četiri godine, a prethodno je bio u omladinskoj školi Hajduka. Ove sezone Vulikić nije igrao samo u prvom kolu protiv Istre 1961, nakon toga je stalno u početnih 11. To očito nije promaklo skautima stranih klubova, a u nekim utakmicama gledao ga je i izbornik U21 reprezentacije Igor Bišćan.



Tagovi

HajdukDavid Čolinaskauti

Ostale Vijesti