REUTERS/Amanda Perobelli
REUTERS/Amanda Perobelli

Skandal: Policija i zdravstveni djelatinici prekinuli utakmicu Brazila i Argentine! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 21:25

Za sve je kriv covid-protokol

Nevjerojatno ali istinito. Nakon nekoliko minuta nogometa u Recifeu, gdje su se sastale reprezentacije Brazila i Argentine, došlo je do prekida. Ovog puta nisu krivi navijači već jedan nevjerojatan propust lokalnih vlasti i saveza. Naime, zbog četvorice Argentinaca, koji po brazilskim pravilnicima nisu imali važeće covid isprave, tamošnje vlasti su odlučile prekinuti već započetu utakmicu. Kako se čini danas se neće igrati..

Naime, na samom početku utakmice, nakon svega nekoliko minuta nogometa, lokalne vlasti su ušle u teren kako bi uhitile i prisilno odvele u karantenu igrače Argentine koji nisu imali potrebne covid isprave, pošto dolaze iz Ujedinjenog Kraljestva koje je na crvenoj listi za Brazil. Scene su zbilja bizarne, pogledajte video koji je prenio portal Globo OVDJE

Da stvar bude gora, sve se moglo riješiti prije nekoliko sati. Oprez je otišao toliko daleko da je nacionalna agencija za zdravstveni nadzor (ANVISA) naredila lokalnim vlastima da deportiraju problematični kvartet (Buendia, Martinez, Lo Celso i Romer). Policijske snage su se pojavile u hotelu par sati prije utakmice, prekinule razgovor i pripremu, ali poslije par minuta neizvjeesnosti, cijela ekipa se ukrcala u autobus i zaputila se na teren u Recifeu. Zašto situacija nije rješena tamo, već na samom početku utakmice, nije poznato.

Inače, kvartet je došao do problema iz sljedećeg razloga. U Brazilu je na snazi odluka da svi oni koji su u zadnja 2 tjedna boravili u Ujedinjenom Kraljevstvu, moraju ići karantenu.

Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Giovani Lo Celso i Cristian Romero igraju u Premier ligi, pa su tako potpali po to pravilo. Zanimljivo prije nekoliko dana ista ekipa je boravila u Hrvatskoj!

Sve u svemu, FIFA i UEFA moraju pronaći rješenje kako se ovakve stvari ne bi događale u budućnosti. Ulozi su preveliki, a živci sve tanji.

Utakmica se vrlo vjerojatno neće nastaviti danas, čekamo epilog priče i nadamo se loptanju, jer zbog toga su gledatelji i došli na stadion.

„Uzrujan sam, ali ne krivim nikoga. Ovo je jako tužno, nije bio trenutak za ovo raditi na terenu. Trebala je to biti nogometna zabava, nemam riječi. Želim da ljudi u Argentini znaju kroz što prolazim. Ne mogu dopustiti da mi igrače deportiraju“, izjavio je nakon prekida izbornik Argentine Scaloni.



Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineBrazilArgentina

Ostale Vijesti