Sjećate se Jurice Buljata? Nekadašnji reprezentativac prešao u redove gradskog rivala, ali pogodite u kojoj državi!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.01.17. | 16:04

Nekadašnji granitni stoper Hajduka i povremeni reprezentativac skrasio se u - Uzbekistanu!

Sjećate se Jurice Buljata?

Najsjajnije dane svoje karijere ovaj rođeni Zadranin proveo je u splitskom Hajduku, gdje je bio integralni dio obrane tijekom igranja u skupini Europa lige 2010., a s Hajdukom je osvojio i Kup iste godine.

Uslijedio je transfer u Maccabi iz Haife, da bi se onda preko svog Zadra otisnuo u njemački Energie iz Cottbusa, a onda i u Ukrajinu, u Metalist iz Harkova. Sa 30 godina je odlučio kako mu je dosta pokušaja probijanja na „veliku scenu“, pa je prošlo ljeto potpisao za Bunyodokor, klub iz glavnog grada Uzbekistana, Taškenta. Sada je odlučio prijeći u redove gradskog rivala Pakhatora, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Buljata Hajdukovi navijači prate ponajprije kao nemilosrdnog stopera starog kova, koji je uvijek prvo pikirao protivničku potkoljenicu, a onda tek loptu. Jurica je također služio kao izvođač dalekometnih slobodnjaka, koje bi u maniri Juninha Pernambucana topovski pokušao plasirati pod gredu protivnika. Bez obzira na to, svoje defanzivne zadatke izvršavao je sasvim korektno, a osim što je bio i kapetan Hajduka u par navrata, Buljat je ubilježio i dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju, u prijateljskim utakmicama protiv Norveške (2:1) i Estonije (0:0) još te, za njega najplodonosnije 2010. godine.

Ne znamo kako će reagirati navijači Bunyodokora povodom njegovog prelaska u redove gradskog rivala iz glavnog grada, ali sigurno je da je nekadašnja Hajdukova obrambena vedeta svoj novi dom pronašla u – Uzbekistanu. Sretno!

(Foto: Pakhator)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Jurica Buljat

Ostale Vijesti