Zheng Huansong/XINHUA
Zheng Huansong/XINHUA

Sjećate li se mene? Hazard golom u produžetku odveo Realovu desetorku u četvrtfinale Kupa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 21:18

Belgijanac koji je na ljeto 2019. stigao u Madrid za 100 milijuna eura i dalje je ogroman promašaj Kraljevskog kluba, no danas se barem djelomično iskupio.

Real Madrid stigao je na gostovanje kod Elchea u sklopu osmine finala španjolskog Kupa kralja. Kraljevski klub je teže od očekivanog prošao momčad koja trenutno zauzima 15. mjesto La Lige i to nakon što je u produžecima imao gol zaostatka i igrača manje. Prvih 90 minuta okončano je bez pogodaka, iako je Elche imao veoma izglednu priliku.

Guido Carillo je već u petoj minuti mogao dovesti domaćine u vodstvo, ali je iz neposredne blizine pogodio prečku. Bila je ovo jedna od situacija u kojima je teže promašiti nego poentirati.

Unatoč očekivanoj terenskoj inicijativi Reala, produžecima smo pristupili s rezultatom 0:0. Uzbuđenja nije bilo do 102. minute, kada kreće ludilo koje nije prestalo do posljednjeg sučevog zvižduka. U 102. minuti Elche je u kontri, a Marcelo kao posljednji čovjek obrane ruši Josea Morentea i dobiva crveni karton.

Napadača Elchea srušio je van kaznenog prostora, ali Elche iz slobodnog udarca svejedno dolazi u vodstvo. Prvi udarac Gonzala Verdua blokirao je živi zid, ali njegov drugi pokušaj odbio se od Danija Ceballosa i prevario Realovog golmana Andriya Lunina -1:0.

Djelovalo je kao da je Kraljevski klub na rubu ispadanja, ali Ancelottijeva momčad je s igračem manje izvela čudesan preokret. Najprije je u 108. minuti zabio Isco.

Da bi za konačnih 1:2 poentirao Eden Hazard, Belgijanac je ušao u igru na početku produžetka, a u 115. minuti iskoristio je loše istrčavanje Elcheovog golmana Axela Wernera, zaobišao ga i pospremio loptu u mrežu.

Elcheov Fidel je u 120. minuti zatresao Realovu mrežu, no sudac nije priznao pogodak zbog faula u napadu koji mu je prethodio.

Osmina finala Kupa kralja

Real Sociedad - Atl. Madrid 2:0

Betis – Sevilla 2:1

Baleares – Valencia 0:1

Girona - Rayo Vallecano 1:2

S. Gijon – Cadiz 0:1, nakon penala

Mallorca – Espanyol 2:1

Elche - Real Madrid 1:2

Athletic Bilbao – Barcelona 21:30


Tagovi

Real MadridElcheKup kralja

Ostale Vijesti