Legendarni Duff se vraća kući: Debitira u 37. godini i svu plaću daje u humanitarne svrhe!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.07.15. | 16:49

Potez za respekt...

Irska Premierliga dobila je vjerojatno najveće pojačanje u svojoj povijesti. U natjecanju u kojem je tek nekoliko profesionalnih klubova odsad će igrati Damien Duff!

Nekoć sjajno lijevo krilo Blackburna, Chelseaja, Newcastlea i Fulhama, te bivši irski reprezentativac s ravno 100 nastupa za nacionalnu momčad, prihvatio je ponudu Shamrock Roversa, najuspješnijeg irskog kluba sa 17 titula. Duff je potpisao 18-godišnji ugovor, a kompletnu plaću davat će u dobrotvorne svrhe!

„Uzbuđen sam zbog ovog transfera. Otišao sam iz Irske prije 20 godina kako bi ostvario nogometnu karijeru. Sada se vraćam i to je sjajna stvar“, poručio je Duff.

Roversi nisu bili prvaci od 2011. godine, a do titule neće niti ove sezone budući da im vodeći Dundalk bježi 13 bodova. No Duff ne želi pomoći samo novom klubu, već i cijeloj ligi...

„Nadam se da će moj dolazak imati pozitivan utjecaj na Shamrock Rovers, ali i na irski Premiership. Trenutno me muči lakša ozljeda, no trebao bih biti spreman do kraja ovog mjeseca. Oduvijek sam želio zaigrati u irskoj ligi i sada mi se ta želja ostvarila. Ne samo da ću igrati u domovini, nego ću i nositi dres najvećeg kluba u zemlji.“

Ljevonogi brzanac debitirat će tako u irskom nogometu u 37. godini života. Naime, još kao tinejdžer otišao je u Blackburn, gdje je igrao sjajno i 2003. ostvario 26.500.000 eura vrijedan transfer u Chelsea. Nakon tri godine na Stamford Bridgeu i dvije osvojene titule sa Joseom Mourinhom za 15 milijuna eura otišao je u Newcastle. Kasnije ga je Fulham platio četiri milijuna eura s kojim je dogurao do finala Europske lige. Prošle sezone igrao je u Australiji za Melbourne City.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Damien DuffShamrock RoversNewcastleChelseaBlackburnFulham

Ostale Vijesti