Sjećate li se Gzire? Jučer su pobijedili prvi puta nakon Hajduka

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 30.09.19. | 19:01

Nevjerojatna sezona

Nastupe hrvatskih klubova u ovogodišnjim europskim izletima svakako su obilježile dvije stvari - ulazak Dinama u Ligu prvaka te sramotno ispadanje Hajduka od malteške Gzire United. Imali su Bijeli velikih 2:0 s gostovanja, vodstvo 1:0 pred lijepo ispunjenim Poljudom, ali nije bilo dosta.

Horor u drugom poluvremenu započeo je Jefferson, a s dva spektakularna pogotka dovršio izvjesni Hamed Kone, od čega je pogodak vrijedan prolaska zabio u šestoj minuti sudačke nadoknade. Osim za Hajduk, bio je to golem udarac i ambicijama da hrvatski nogomet zadrži dva predstavnika u Ligi prvaka, a za to ćemo trebati još jedno prezimljavanje Dinama, po mogućnosti u Ligi prvaka. 

Sezona Hajduka nakon ispadanja iz Europe krenula je sasvim drugim kolosijekom. Momčad je nakon deset kola Prve HNL vodeća na ljestvici s bodom prednosti ispred Dinama, a što je sa Gzirom? 

Ništa spomena vrijednog. Do jučer. Naime, u prva četiri kola prvenstva Malte, upisali su četiri remija, da bi u jučerašnjem dvoboju svladali Balzan, jednu od najgorih momčadi lige. Pobjedu od 2:0 osigurali su golovima Cohena u 75., odnosno Jeffersona u 86. minuti, što im je prva pobjeda još od slavne poljudske večeri. Post je trajao od 18. srpnja, a u međuvremenu su u Europi ispali odmah na sljedećoj prepreci s 6:2 od latvijskog Ventspilsa

(foto: Pixsell)


Tagovi

HajdukGzira United

Ostale Vijesti