Kovač prvi u povijesti Njemačke sa dvostrukom krunom u dvije uloge! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.05.19. | 21:56

Mister DFB Pokal.

 

Niko Kovač potpuno punopravno zadobio je novi nadimak – Mister DFB Pokal.

U finalu njemačkog Kupa, nogometaši Bayern Munchena pobijedili su RB Leipzig 3-0 na berlinskom Olympia stadionu i tako došli do dvostruke krune. Prošlog vikenda pao je Eintracht za potvrdu naslova u Bundesligi, a upravo je s klubom iz Frankfurta hrvatski trener prošle godine iznenađujuće osvojio naslov u Kupu.

Gledali smo vrlo interesantnu utakmicu u glavnom gradu Njemačke, a Bavarci su dominirali veći dio utakmice. Prvi gol je stigao u 29. minuti kada su 'overlappingom' Kingsley Coman i David Alaba izigrali obranu Leipziga na lijevoj strani. Austrijanac potom pronalazi Poljaka, koji glavom matira vratara Gulacsyija za vodstvo 1-0.

 

Trgnuli su se momci Ralfa Ragnicka u nastavku, početkom drugog dijela imali su dvije fantastične prilike preko Emilea Forsberga i Time Wernera, ali sjajnim intervencijama Manuel Neuer spašava klub iz Munchena.

Treba dodati kako je Leipzig u prvom dijelu imao također fantastičnu priliku Poulsena, ali njegov udarac glavom njemački je vratar refleksom mačke sjajno skinuo, dok je u drugom dijelu slalomom sa svoje polovice oduševio Mats Hummels.

Uspjeli su se potom Bavarci pribrati, iako su i oni imali nekoliko vrlo dobih prilika, ali konačno riješenje pitanja pobjednika prvo je donio Kingsley Coman u 78. minuti nakon sjajnog lažnjaka, da bi točku na i postavio Lewandowski svojim drugim golom na utakmici matiravši lobom mađarskog vratara.

U konačnici se Kovaču vratio veliki trud u odnosu sa poljskim reprezentativcem koji je trebao napustiti klub prošlog ljeta, ali bivši izbornik Vatrenih uspio ga je nagovoriti i objasniti mu da je jedan od ključnih igrača u njegovoj viziji. Lewa je to i dokazao u najvažnijem trenutku.

Kovač je psotao prvi čovjek koji je osvojio duplu krunu u Njemačkoj i kao igrač i kao trener s Bayernom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Robert LewandowskiNiko KovačKingsley ComanArjen Robben

Ostale Vijesti