Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Sjajne vijesti za Krznara pred 'dva tjedna pakla': Ademi bi mogao biti spreman za derbije i Genk!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 09:56

Očekivalo se da kapetana neće biti do kraja polusezone...

Arijan Ademi zadobio je ozljedu gležnja na utakmici između njegove Sjeverne Makedonije i Njemačke tijekom prošlog kvalifikacijskog ciklusa. Prognoze nakon detaljnijih pregleda u maksimirskoj bolnici nisu bile dobre...

"Nakon dodatne dijagnostike utvrđeno je da Arijan Ademi ima jednu vrstu oštećenja i ozljede gležnja koja zahtijeva mirovanje i terapiju u trajanju od nekoliko tjedana", priopćili su iz Dinama, a Krznar se nadovezao:

"Nažalost, Ademija smo izgubili na duži period. Njegova je ozljeda takve prirode da ćemo morati bez njega nekoliko mjeseci".

Ademi je, tvrdilo se, izgubljen do kraja jesenskog dijela sezone. To je zaista bila crna vijest jer je pred Dinamom bio pakleni raspored - derbi s Rijekom, četiri utakmice Europske lige, domaći derbiji protiv Osijeka i Hajduka, neugodna gostovanja kod Gorice, Lokomotive, Šibenika...

No, kako stvari stoje Dinamov kapetan mogao bi se vratiti mjesec dana prije predviđenog termina, odnosno već za iduću subotu i derbi protiv Osijeka koji se u 15 sati igra na Maksimiru. Prema pisanju Sportskih novosti, Ademijev oporavak teče odlično i već idući tjedan bi se trebao vratiti treninzima, samim time i konkurirati za derbi protiv Osijeka. Ne od prve minute, dakako, ali sama činjenica da će Ademi sjediti na klupi, i biti spreman za uskočiti po potrebi u posljednjoj dionici utakmice je već velika stvar za moral ostatka momčadi.

(1.75) Dinamo (3.50) Osijek (5.10)

Nakon reprezentativne pauze Dinamu slijedi mjesec dana, pa čak i dva tjedna koji će odrediti sudbinu Damira Krznara. Strateg Modrih će, nakon dvoboja protiv Osijeka, Genka i Hajduka na Maksimiru te Šibenika na Šubićevcu, biti "pukovnik ili pokojnik". S četiri pobjede Krznar će biti nedodirljiv, no u slučaju kiksa u prvenstvu i pogotovo protiv Genka, ponovno će se otvoriti priča o njegovom odlasku, koja, zapravo, nikada niti nije bila zatvorena.

Dinamovom strategu svakako će u tim ključnim bitkama dobro doći igračka i prije svega moralna pomoć kapetana bez kojega je, već se nekoliko puta potvrdilo, Dinamo drukčija momčad.

Što se pak Ademijeve reprezentacije tiče, Sjeverna Makedonija sinoć je razbila Armeniju u Jerevanu s 5:0 i u posljednjem kolu protiv Islanda u Skopju lovi dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

(1.55) Sjeverna Makedonija (4.00) Island (6.25)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoMakedonijaMakedonska nogometna reprezentacijaArijan Ademi

Ostale Vijesti