Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Sjajne vijesti iz Poljske: Stipica nominiran za najboljeg igrača i vratara, Juranović za defenzivca lige

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 08.05.21. | 20:05

Dva bivša hajdukovca igraju u dobroj formi u Ekstraklasi

Hrvati su već duže vrijeme cijenjeni u poljskoj Ekstraklasi gdje u vodećim klubovima igraju ključne uloge. Ekstraklasa objavila je nominacija za nagrade najboljim igračima lige, a među njima su se pojavila dva Hrvata.

Riječ je o bivšim hajdukovcima vrataru Danteu Stipici i desnom bočnom Josipu Juranoviću. Osim nagrade za najboljeg vratara Stipica je nominiran i za najboljeg igrača lige ove sezone. Dobre partije za drugoplasirani Pogon plasirale su Stipicu među najbolje vratare lige, a ove godine u konkurenciji je s Dominikom Hładunom (KGHM Zagłębie), Dušanom Kuciakom (Lechia), Frantisekom Plachom (Piast) te legendarnim poljskim vratarem Arturom Borucom (Legia).

Juranović je s Legijom osvojio naslov prvaka u Poljskoj njegova dobra igra osigurala mu je nominaciju za najboljeg defenzivca sezone u konkurenciji s Kamilom Piątkowskim (Raków), Jakubom Bartkowskim (Pogoń), Filipom Mladenovićem (Legia) i Benediktom Zechom (Pogoń).

Stipici će konkurencija u izboru za najboljeg igrača lige biti Tomas Pekhart(Legia), Filip Mladenović(Legia), Jakub Świerczok(Pogon) i Kamil Piątkowski (Rakow).

Najbolje bira žiri sastavljen od sportskih novinara i predstavnika Ekstraklse, a mogu glasati za tri igrača i trenera u svakoj kategoriji do pretposljednjeg kola sezone.


Tagovi

Dante StipicaJosip JuranovićEkstraklasa

Ostale Vijesti