Sjajna sezona Ajaxa nadjenula djeci imena po trojici Kopljanika, jedan nije zaigrao ni minutu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 15:36

Amsterdamski „baby boom“ u nogometnom ruhu.

Lanjska sezona Ajaxa ušla je u klupske anale po iznimnoj uspješnosti. Osim dvostruke titule u domaćim natjecanjima, momčad Erika ten Haga stigla je do polufinala Lige prvaka gdje su je sekunde dijelile od ulaska u finale.

U uzvratnoj utakmici protiv Tottenhama u posljednjim trenucima sudačke nadoknade za englesku momčad se ukazao Lucas Moura i hat-trickom šokirao nogometaše Kopljanika, njihove navijače, ali i veliku većinu neutralnih promatrača koje je mlada nizozemska momčad svojim lepršavim i atraktivnim stilom bezuvjetno kupila.

Iskusni igrači poput Dušana Tadić i Hakima Ziyecha bili su krucijalni u tom pohodu, ali imena poput Donnya van De Beeka, Frenkieja de Jonga i Matthijsa de Ligta izdanci su Cruyffove akademije s kojim su se mladi stanovnici Amsterdama mogli poistovijetiti.

Iz tog razloga ne čudi što se od prošle godine drastično povećao broj djece s imenom Frenkie i Donny, upravo po dvojici veznjaka. Treće ime koje je doživjelo naglu popularnost jest Nouri, a ono je vezano uz najboljeg prijatelja van de Beeka.

Riječ je o bivšem nogometašu Ajaxa, Abdelhaku Nouriju, koji je na ljeto 2017. godine na prijateljskoj utakmici doživio srčani udar, a zbog nemarne i spore reakcije klupskih liječnika – prema priznanju samog Ajaxa – nekadašnji mladi reprezentativac Nizozemske doživio je ozbiljne ozljede na mozgu zbog čega je praktički donedavno bio u komi.

Ova tri imena su postala iznimno popularna od prošle godine, a nizozemski mediji su iskopali i podatak da je ime Daley (po Blindu) bilo iznimno popularno nakon ljeta 2014. godine, odnosno kada su Nizozemci izborili broncu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Abdelhak NouriFrenkie de JongDonny Van De Beek

Ostale Vijesti